Visa kurser.se som: Mobil

Måleriverkstad för barn 9-13 år

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Lund
16 timmar
2019-10-16 15:45
1 320 SEK

Kursbeskrivning

Måleriverkstad för barn. Vi lär oss grunderna för hur man på bästa sätt kan använda färg och form då man skapar, målar och tecknar. Framför allt fokuserar vi på glädjen i måleriet och hittar sätt att väcka kreativitet och skaparlust!

OM KURSEN

Att måla är ett fantastiskt sätt för barn att utveckla fantasi och det kreativa tänkandet på. Varje lektion har ett eget tema med lekfulla övningar och spännande tekniker - bland annat i perspektiv, komposition, skuggor, färglära och natur- och djurmåleri. Vi filosoferar kring konsten och inspireras av kända konstnärer - men framför allt lämnar vi prestationskrav bakom oss och hittar vårt eget individuella konstnärliga uttryck! Det ska vara roligt att vara konstnär.

MATERIAL

Tag med tjockt akvarellpapper  (helst 300g) i storlek A4 och/eller A3, kladdpapper, akvarellfärg (grundfärgerna röd, blå, gul + andra färger som lockar!) samt penslar, vaxkritor, svamp och blyertspenna. Kursledaren skickar ut ett välkomstmail med utförligare information innan kursstart!

FÖRKUNSKAPER
Inga
Ungdomar från 9 år och uppåt

BRA ATT VETA
Från och med hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.
Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas. Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.

KURSLEDARE
Efter år av studier och konstnärligt utövande inom måleriet såväl som inom scenkonsten är Lovisa Limseth idag i huvudsak lärare och har som främsta fokus att tillhandahålla utrymme och tid åt människor att oavsett ålder och bakgrund återfinna glädjen i att skapa - på målarduken såväl som i övriga livet. Med stor erfarenhet och kunskap inom mindfulness, yoga och meditation skapar Lovisa kurser som både syftar till utvecklande av målartekniker och samtidigt lämnar plats för utforskande av den egna kreativiteten och den inre föreställningsförmågan. Mer än någonting är Lovisa här för att hjälpa dig att i din takt och med dina förutsättningar komma igång eller komma vidare med just ditt skapande! Under hösten 2018 erbjuder Lovisa följande kurser: Måla med Mindfulness, Måla Abstrakt och intuitivt, Måleriverkstad för barn, Akvarellmåleri för nybörjare och fortsättning samt Olja och Akryl och flera kurser i teater för både barn och vuxna. 
 
Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Rabatt hos Bokus Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På https://www.bokus.com/foretag/medborgarskolan finns detaljerad information.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Måleriverkstad för barn 9-13 år.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Måleriverkstad för barn 9-13 år!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner