Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Måla med Mindfulness

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Malmö
20 timmar
2020-08-20 18:00
1 550 SEK

Kursbeskrivning

I kursen Måla med mindfulness utforskar vi hur måleriet kan hjälpa oss att uttrycka oss själva och hur vi med penslars och färgers hjälp kan röra oss från abstrakta idéer till målade bilder.

Om kursen

Känner du att du skulle vilja närma dig dina känslor, hitta till ditt personliga uttryck och finna vägen till dina drömmar? Längtar du efter få uttrycka dig själv bortom ord och realistiska former? 

Under kursen behandlar vi olika teman som på ett eller annat sätt inspireras av mindfulness och personlig utveckling. Vi kommer bland annat att meditera, undersöka våra sinnen och sätta en intention för oss själva. Det blir en plats där du kan få vara och uttrycka dig själv precis som du behöver.

Så här går det till

Kursen kan helt eller delvis komma att erbjudas på distans.

Kursen går en gång i veckan i fem veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle. 

För vem?

Kursen passar såväl nybörjare som dig med mer erfarenhet, eftersom vi arbetar självständigt och skapar från vår egen utgångspunkt.

Ledare

Johanna Rehn har undervisat kreativa kurser under många år och har arbetat som bildkonstnär sedan 2006, oftast med Malmö som bas, men hon reser gärna till när och fjärran och skapar även därifrån.  Johanna är utbildad på Lorenzo de Medici i Florens inom konstområdet, hon är även utbildad massageterapeut och yogainstruktör och tycker om att utforska med kroppen som verktyg. Den experimentella och lekfulla konsten ligger henne varmast om hjärtat. Att hitta till sitt personliga måleri och finna sin kreativitet från nya platser inom sig själv är en spännande process.  

Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig såväl som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Material

Ta med material som ni redan har och/eller skaffa en bas som passar till den teknik som ni vill använda. På första träffen går ni igenom material som kan behövas. Från och med hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.

Bra att veta
Lokalen som används är en flexibel lokal som även används till andar typer av kurser. Du som deltagare måste därför vara beredd på att bära ditt material fram och tillbaka till salen. Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad. Antalet kursdeltagare är begränsat för att passa kursens format. Det gör vi för maximal inlärning, kvalité och trivsel.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv strtdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialicering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskpsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Måla med Mindfulness.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Måla med Mindfulness!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner