Visa kurser.se som: Mobil

Måla, måleriverkstad för barn 9-13 år

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Lund
16 timmar
2020-01-24 16:15
1 320 SEK

Kursbeskrivning

Måleriverkstad för barn. Vi lär oss grunderna för hur man på bästa sätt kan använda färg och form då man skapar, målar och tecknar. Framför allt fokuserar vi på glädjen i måleriet och hittar sätt att väcka kreativitet och skaparlust!

Om kursen

Att måla är ett fantastiskt sätt för barn att utveckla fantasi och det kreativa tänkandet på. Varje lektion har ett eget tema med lekfulla övningar och spännande tekniker - bland annat i perspektiv, komposition, skuggor, färglära och natur- och djurmåleri. Vi filosoferar kring konsten och inspireras av kända konstnärer - men framför allt lämnar vi prestationskrav bakom oss och hittar vårt eget individuella konstnärliga uttryck! Det ska vara roligt att vara konstnär.

Så här går det till

Kursen går en gång i veckan i åtta veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.  

För vem?

För ungdomar från 9 år och uppåt

Ledare

Rimma Oskarsson

Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig såväl som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.  

Material

Kostnad för material ingår inte i kursavgiften. Från och med hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.Tag med tjockt akvarellpapper  (helst 300g) i storlek A4 och/eller A3, kladdpapper, akvarellfärg (grundfärgerna röd, blå, gul + andra färger som lockar!) samt penslar, vaxkritor, svamp och blyertspenna. Kursledaren berättar mer om material vid första kurstillfället.

Bra att veta

Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad. Lokalen som används är en flexibel lokal som även används till andar typer av kurser. Du som deltagare måste därför vara beredd på att bära ditt material fram och tillbaka till salen. Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad. Antalet kursdeltagare är begränsat för att passa kursens format. Det gör vi för maximal inlärning, kvalité och trivsel.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv strtdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialicering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskpsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Måla, måleriverkstad för barn 9-13 år.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Måla, måleriverkstad för barn 9-13 år!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner