Måla abstrakt & intuitivt steg 3

Längd
12 timmar
Pris
1 400 SEK
Nästa kurstillfälle
5 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar
Pris
1 400 SEK
Nästa kurstillfälle
5 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Längtar du efter att måla och skapa? Följ med på resan in i det abstrakta måleriet!

Om kursen

I kursen Måla abstrakt & intuitivt steg 3 bjuds vi in i ett skapande som går bortom det synliga och in i oss själva. Under fem tillfällen lämnar vi den föreställande konsten bakom oss och fortsätter att utforska det abstrakta intuitiva måleriet. Vi utforskar färglära, komposition och olika måleritekniker, men alltid med utgångspunkt i oss själva. Med skaparlust och intuition som främsta verktyg utforskar vi den icke föreställande konsten och inspireras att uttrycka oss inifrån och ut och på vårt alldeles eget unika sätt. 

Vi kommer att inspireras av både kända och okända abstrakta målare men framförallt söka finna den plats i oss själva där kreativitet och skaparglädje bor. Hur fria kan vi vara i vårt skapande? Hur kan vi släppa taget om tanken på att det vi skapar “måste likna någonting”? Vad skulle du vilja uttrycka?

Exempel på uppgifter kan vara att måla av ett stilleben så att det blir oigenkännligt, eller att måla till musik eller ett särskilt ord. Utöver detta ingår även guidade meditationer - allt för att ge dig den bästa starten på en ljuvlig helg i kreativitetens tecken.

Upplägg

Varje gång möts vi för en timmes live-lektion där veckans tema och tillhörande övningar och uppgifter presenteras. Om du missar en live-lektion gör det ingenting. Live-lektionen spelas nämligen in och kan avnjutas många gånger. Utöver den läggs även guidade meditationer och konstövningar upp i ljud- och film format på Medborgarskolans online plattform Learnify. Du gör kursen i DIN takt och väljer själv hur mycket eller lite du målar varje helg. Följ din rytm!

För vem?
Detta är en kurs för dig som längtar efter att måla och skapa på ett sätt som känns fritt och naturligt. Vare sig du har målat mycket eller lite eller ingenting alls är du varmt välkommen. Den måleriteknik vi går igenom är på grundnivå och är tillgänglig för alla, oavsett tidigare erfarenhet. Under kursens gång kommer jag att dela med mig av tricks och knep för att skapa olika effekter i målningarna men fokus ligger hela tiden på

Kursledare
Efter år av studier och konstnärligt utövande inom måleriet såväl som inom scenkonsten är Lovisa Limseth idag i huvudsak lärare och har som främsta fokus att tillhandahålla utrymme och tid åt människor att oavsett ålder och bakgrund återfinna glädjen i att skapa - på målarduken såväl som i övriga livet. Med stor erfarenhet och kunskap inom mindfulness, yoga och meditation skapar Lovisa kurser som både syftar till utvecklande av målartekniker och samtidigt lämnar plats för utforskande av den egna kreativiteten och den inre föreställningsförmågan. Mer än någonting är Lovisa här för att hjälpa dig att i din takt och med dina förutsättningar komma igång eller komma vidare med just ditt skapande! Under hösten 2018 erbjuder Lovisa följande kurser: Måla med Mindfulness, Måla Abstrakt och intuitivt, Måleriverkstad för barn, Akvarellmåleri för nybörjare och fortsättning samt Olja och Akryl och flera kurser i teater för både barn och vuxna. 
 

Kursmaterial

Välj vilken sorts akvarellfärg du vill använda dig av (tub eller kaka). Tjockt akvarellpapper (minst 300g) i storlek A4 och/eller A3, kladdpapper, penslar, svamp, bred maskeringstejp. Kursledaren skickar ut ett välkomstmail med utförligare information innan kursstart! 

Bra att veta

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Detta är folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

5 november, 2023

  • Kurs
  • distans

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Måla abstrakt & intuitivt steg 3 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Syd
Slättängsgatan 25 A
23436 LOMMA

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights