Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Måla Abstrakt & Intuitivt

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans / Online
10 timmar
2020-11-23 19:00
850 SEK

Kursbeskrivning

Längtar du efter att måla och skapa? Följ med på resan in i det abstrakta måleriet!

Om kursen

I kursen Abstrakt & Intuitivt måleri bjuds vi in i ett skapande som går bortom det synliga och in i oss själva. Under fem lördagar lämnar vi den föreställande konsten bakom oss och utforskar det abstrakta intuitiva måleriet. Vi utforskar färglära, komposition och olika måleritekniker, men alltid med utgångspunkt i oss själva. Med skaparlust och intuition som främsta verktyg utforskar vi den ickeföreställande konsten och inspireras att uttrycka oss inifrån och ut och på vårt alldeles eget unika sätt. 

Vi kommer att inspireras av både kända och okända abstrakta målare men framförallt söka finna den plats i oss själva där kreativitet och skaparglädje bor. Hur fria kan vi vara i vårt skapande? Hur kan vi släppa taget om tanken på att det vi skapar “måste likna någonting”? Vad skulle du vilja uttrycka?

Exempel på uppgifter kan vara att måla av ett stilleben så att det blir oigenkännligt, eller att måla till musik eller ett särskilt ord. Utöver detta ingår även guidade meditationer - allt för att ge dig den bästa starten på en ljuvlig helg i kreativitetens tecken.

Så här går det till

Varje lördag möts vi för en timmes live-lektion där veckans tema och tillhörande övningar och uppgifter presenteras. Om du missar en live-lektion gör det ingenting. Live-lektionen spelas nämligen in och kan avnjutas många gånger. Utöver den läggs även guidade meditationer och konstövningar upp i ljud- och filmformat på Medborgarskolans onlineplattform Totara. Du gör kursen i DIN takt och väljer själv hur mycket eller lite du målar varje helg. Följ din rytm!

För vem?
Detta är en kurs för dig som längtar efter att måla och skapa på ett sätt som känns fritt och naturligt. Vare sig du har målat mycket eller lite eller ingenting alls är du varmt välkommen. Den måleriteknik vi går igenom är på grundnivå och är tillgänglig för alla, oavsett tidigare erfarenhet. Under kursens gång kommer jag att dela med mig av tricks och knep för att skapa olika effekter i målningarna men fokus ligger hela tiden på

Ledare
Efter år av studier och konstnärligt utövande inom måleriet såväl som inom scenkonsten är Lovisa Limseth idag i huvudsak lärare och har som främsta fokus att tillhandahålla utrymme och tid åt människor att oavsett ålder och bakgrund återfinna glädjen i att skapa - på målarduken såväl som i övriga livet. Med stor erfarenhet och kunskap inom mindfulness, yoga och meditation skapar Lovisa kurser som både syftar till utvecklande av målartekniker och samtidigt lämnar plats för utforskande av den egna kreativiteten och den inre föreställningsförmågan. Mer än någonting är Lovisa här för att hjälpa dig att i din takt och med dina förutsättningar komma igång eller komma vidare med just ditt skapande! Under hösten 2018 erbjuder Lovisa följande kurser: Måla med Mindfulness, Måla Abstrakt och intuitivt, Måleriverkstad för barn, Akvarellmåleri för nybörjare och fortsättning samt Olja och Akryl och flera kurser i teater för både barn och vuxna. 
 

Material

Välj vilken sorts akvarellfärg du vill använda dig av (tub eller kaka). Tjockt akvarellpapper (minst 300g) i storlek A4 och/eller A3, kladdpapper, penslar, svamp, bred maskeringstejp. Kursledaren skickar ut ett välkomstmail med utförligare information innan kursstart! 

Bra att veta

Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad. Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad. Antalet kursdeltagare är begränsat för att passa kursens format. Det gör vi för maximal inlärning, kvalité och trivsel.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv strtdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialicering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskpsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Måla Abstrakt & Intuitivt.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Måla Abstrakt & Intuitivt!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner