Lera, introduktion

Längd
16 timmar
Pris
1 950 SEK
Nästa kurstillfälle
15 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar
Pris
1 950 SEK
Nästa kurstillfälle
15 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

I Lera, introduktion, kommer du att introduceras till världen av lera och keramik.

Om kursen

Vi går igenom olika metoder som ringling, kavling och modellering. Vi pratar om vad keramik är och kan göra, dess möjligheter och begränsningar. Vi pratar om inglasning, beläggning och alternativ till detta. Kursledaren går igenom olika tekniker och metoder och tillsammans provar vi dem. I slutet av kursen blir det mer frihet att experimentera.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan i fyra veckor (samma dag och tid) och omfattar fyra studietimmar per sammankomst.

För vem

Kursen vänder sig till dig som aldrig testat att arbeta med lera tidigare, eller dig som har arbetat med lera och kanske vill ha en introduktion till tekniker du inte provat tidigare.

Kursledare

Anne Sofie Skjold Møller är utbildad vid Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedekunstskolerne i Köpenhamn och arbetar i sin konstnärliga praktik med installation, skulptur och socialitet. Utöver sin konstnärliga praktik är hon lärare och förmedlare, och är även medgrundare och curator/arrangör av utställningslokalen Ladder Space, som ligger i Kødbyen i Köpenhamn. Hon arbetar främst med keramik, trä, metall och textil och sätter ofta ihop elementen i större installationer som motsvarar olika sociala situationer. Hon är brett orienterad inom samtidskonsten, och hämtar en stor del av sin teoretiska grund från det sena 1800-talets trender, och är intresserad av hur konst kan vara ett slags laboratorium där man kan prova olika saker.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.

Kursmaterial

Materialkostnad tillkommer med 80 kr/kg lera där glasyr och bränning ingår.

Tänk på att vi kommer att arbeta i en verkstadsmiljö där oömma kläder är att föredra. Vill du, så ta med dig ett förkläde, tåliga skor eller dylikt.

Bra att veta 

Fika ingår i kursavgiften.

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

15 november, 2023

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Lera, introduktion och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Syd
Linnégatan 61
21614 LIMHAMN

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights