Visa kurser.se som: Mobil

Kustskepparintyg

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans / Online
30 timmar
2 095 SEK

Kursbeskrivning

Kustskepparintyget ger behörighet att framföra fartyg som är större än 12x4 meter. Det är också det intyg som krävs om du vill hyra en båt utomlands. För att få skriva provet för Kustskepparen krävs avklarat Förarintyg och intyg om Båtpraktik. Detta är en distanskurs där en kursledare är med o lotsar dig igenom kursen.

Innehåll
Fördjupade kunskaper i navigering och sjökortsarbete för långfärd på öppet vatten, mörkernavigering, säkerhet och författningskunskap.

Förkunskaper
Förarintygoch intyg om Båtpraktik dager.

Kursmaterial
Inför kursstarten behöver du köpa följande kursmaterial:

  • Huvudboken Utterström: Fritidssekepparen (övningarna finns i boken o är samma bok som under Förarintygskursen).
  • Övningssjökort 61/93 (övningskort 616 alt 931 bör du ha sen Förarkursen)
  • Passare, gärna 15-20 cm lång
  • Transportör, gärna den trekantiga i hård plast
  • Sjötrafikföreskrifterna

Totalt pris för detta är ca 650-750 kr. Du kan köpa detta i de flesta båtbutiker eller hos nautic.se i deras webbutik. Förhoppningsvis behöver du bara köpa till ett nytt övn.sjökort då det andra bör du ha sen Förarintygskursen.

Kursledare
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Praktisk navigering
För att skriva Kustskepparintyget så behövs ett intyg om praktik - dag. Se blå Intygsboken. Tala med kursledare om behov finns för detta. 

Teoriprov
Efter avslutad kurs hjälper din kursledare dig att boka ett Kustskeppreprov inför förhörsförrättare godkänd av NFB. Examinationsavgift ingår ej i kursavgiften, pris 625 kr. Du ska ha fyllt 15 år för att få skriva provet. Du ska också ha intyg på genomförd dagernavigering. Tala med din kursledare om behov av praktikpass finns.

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Svenska Sjös kunder har 20% rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.
Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. Vid avslutad kurs/ avklarat intyg hos Medborgarskolan erhåller du rabatt hos Svenska Sjö.

Rabatt hos bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kustskepparintyg.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kustskepparintyg!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner