Visa kurser.se som: Mobil

Kustskepparintyg

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Ängelholm
18 timmar
2021-10-20 19:15
2 095 SEK

Kursbeskrivning

Kustskepparintyget ger behörighet att framföra fartyg som är större än 12x4 meter. Det är också det intyg som krävs om du vill hyra en båt utomlands. För att få skriva provet för Kustskepparen krävs avklarat Förarintyg och intyg om Båtpraktik.

Innehåll
Fördjupade kunskaper i navigering och sjökortsarbete för långfärd på öppet vatten, mörkernavigering, säkerhet och författningskunskap.

Förkunskaper
Förarintygoch intyg om Båtpraktik dager.

Kursmaterial
Du ska använda ditt material från Förarintygskursen. Vi använder Fritidsskepparen som huvudbok. Du behöver ha passare, transportör, övningsjökort 616 alt 931. Till denna kurs tillkommer övningssjökort 61/93 resp Sjötrafikföreskrifterna tillsammans ca 250 kr. Om du behöver något av Förarintygsmaterialet så notera det i din anmälan. Vi beställer material till samtliga och fakturerar detta separat.

Kursledare
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Praktisk navigering
För att skriva Kustskepparintyget så behövs ett intyg om praktik - dag. Se blå Intygsboken. Om så önskas kan även ett mörkerpass ordnas. Tala med er ledare om intresse och behov finns för dessa pass.

Teoriprov
Efter avslutad kurs anordnas ett Kustskeppreprov inför förhörsförrättare godkänd av NFB. Examinationsavgift ingår ej i kursavgiften, pris 625 kr. Du ska ha fyllt 15 år för att få skriva provet. Du ska också ha intyg på genomförd dagernavigering. Tala med din kursledare om behov av praktikpass finns.

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Svenska Sjös kunder har 10% rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.
Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. Vid avslutad kurs/ avklarat intyg hos Medborgarskolan erhåller du rabatt hos Svenska Sjö.

Rabatt hos bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kustskepparintyg.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kustskepparintyg!

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner