Visa kurser.se som: Mobil

Konstiga kvinnor - Föreläsning med Desiree Lennklo

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Lund
2 timmar
2019-11-25 19:15
300 SEK

Kursbeskrivning

Den västerländska konsthistorien före modernismen är till största delen en manlig historia. Men det finns kvinnor som trotsat konventionen. Möt några av konsthistoriens starka kvinnor, och lär känna deras motiv och förutsättningar. Med humor och värme kommer dessa konstiga kvinnors och deras konst att levandegöras.


Under sina kurser har hon som mål att skapa en nyfikenhet hos deltagaren att vilja sätta sig in konstens sammanhang och att lära sig att ställa intressanta frågor direkt till konstverken. Många förvånas över hur allmänbildande en kurs i konsthistoria kan vara, och att man faktiskt inte bara lär känna sin historia, utan även en del av sig själv.

Ledarens målsättning är att konst inte är ett tungt ämne för några få, utan ett spännande och roligt inslag i varje människas liv!

 

FÖRELÄSARE
Föreläsaren har en mastersexamen i konst & visuell kultur från Lunds universitet.

För Ledaren är det viktigt att ha ett levande förhållningssätt till konsten. "Genom att ägna sig åt praktiskt skapande och genom att hålla kurser i konsthistoria utvecklas jag ständigt. Det mest spännande med konsthistorien tycker jag är att ju fler svar vi finner, ju fler frågor väcks det." berättar Desirée.

 

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Konstiga kvinnor - Föreläsning med Desiree Lennklo.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Konstiga kvinnor - Föreläsning med Desiree Lennklo!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner