Visa kurser.se som: Mobil

Konst & arkitektur i München- föreläsning med Desirée Lennklo

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Lund
1 timme
2021-12-06 19:15
325 SEK

Kursbeskrivning

Konst & arkitektur i München-Föreläsning Vi beger oss till södra Tyskland, till delstaten Bayern. Här finns staden som är uppkallad efter munkar, känd för sin oktoberfest och för sina fantastiska konstsamlingar.

 

Konst & arkitektur i München

Vi beger oss till södra Tyskland, till delstaten Bayern. Här finns staden som är uppkallad efter munkar, känd för sin oktoberfest och för sina fantastiska konstsamlingar. Vi går på de tre Pinakoteken, Museum Brandhorst och besöker naturligtvis stadsdelen Schwabing, rik på bohemer, konstnärer och gallerier. München har även en fascinerande arkitektonisk historia att berätta, så beger oss även ut på en stadsvandring. 

Det här är en föreläsning för dig som kanske besökt staden och som vill återuppleva minnen, likväl som för dig som vill drömma dig bort för en kväll och planera inför en framtida Münchenresa!  

 

Så här går det till

 

 

Föreläsningen är en gång .

 

För vem?
En fördel är att Du är intresserad av konsthistoria.

Om föreläsaren

Föreläsaren har en master i konstvetenskap från Lunds universitet och har bl.a. organiserat konstresor

 

Föreläsaren

Föreläsaren Desiree  genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning.

Alla våra ledare har adekvat ämneskunskap och gedigen erfarenhet av vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling

Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig såväl som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig såväl som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Material
Anteckningsblock och penna för dig som vill anteckna

 

Bra att veta 

Kursen kostar 325 kr

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv strtdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialicering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskpsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

 

 

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/


Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com.

Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska. Normal leveranstid för svenska böcker är en till tre dagar. Engelska och amerikanska tar mellan tre och sex dagar. Beräknad leveranstid syns vid beställningstillfäll

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Konst & arkitektur i München- föreläsning med Desirée Lennklo.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Konst & arkitektur i München- föreläsning med Desirée Lennklo!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner