Visa kurser.se som: Mobil

Konst & arkitektur i Bilbao- Föreläsning med Desiree Lennklo

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Lund
2 timmar
2019-11-18 19:15
300 SEK

Kursbeskrivning

I det stolta och autonoma Baskien finner vi en stad med en riktigt inspirerande askungehistoria i bagaget. Bilbao är en av Spaniens viktigaste hamn- och industristäder och har varit ett ekonomiskt centrum i århundraden. Men staden bär även på en historia fylld av krig, konflikter och motståndsrörelser. Under 1900-talet drabbades Bilbao hårt av det spanska inbördeskriget och senare av den ekonomiska tillbakagång som följde i industrikrisens spår. Dessutom inträffade en översvämning år 1983 som orsakade stor förödelse. Det som därpå följde kom att bli kallat ett av Europas mest lyckade stadsförnyelseprojekt. Följ med Bilbao på hennes resa från sliten industristad till framstående metropol för konst och arkitektur. Upptäck världens mest ikoniska konstmuseum; Guggenheimmuseet i Bilbao. En dekonstruktivistisk dröm i glas, titan och kalksten som rymmer spektakulära konstskatter. Förundras av stadens arkitektoniska arv från medeltid till Calatrava. Vi avslutar resan i närbelägna Guernica, den lilla baskiska staden som blev känd tack vare Picassos skildring av den terror som ägde rum där 1937.

Föreläsaren Désirée Lennklo har en masterexamen i konstvetenskap från Lunds universitet och har bl.a. organiserat konstresor till Bilbao.

Om föreläsaren

Föreläsaren har en master i konstvetenskap från Lunds universitet och har bl.a. organiserat konstresor .

 

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/


Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com. För att få rabatten ska du ange rabattkod medbo18.

Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska. Normal leveranstid för svenska böcker är en till tre dagar. Engelska och amerikanska tar mellan tre och sex dagar. Beräknad leveranstid syns vid beställningstillfäll

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Konst & arkitektur i Bilbao- Föreläsning med Desiree Lennklo.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Konst & arkitektur i Bilbao- Föreläsning med Desiree Lennklo!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner