Inga recensioner än

Keramik -handbygg i olika tekniker

Längd
24 timmar
Pris
2 950 SEK
Nästa kurstillfälle
16 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
24 timmar
Pris
2 950 SEK
Nästa kurstillfälle
16 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Att arbeta med lera är så mycket mer än drejning. Våga börja bygga för hand i leran och utforska dess möjligheter och låt handen vägleda dig i ditt arbete.

Innehåll

Kursen fokuserar helt på olika tekniker för handbyggning av lera. Vi kommer att ringla, tumma, kavla och pressa lera i formar. Kanske vill du prova att kombinera olika tekniker? Bygga något lite större? På kursen har du även möjlighet att arbeta med dekorfärger och engobe. När dina alster är skröjbrända har kan du glasera dem i ett urval av våra glasyrer. Kursen inbegriper viss teori men fokus ligger på praktiskt utförande.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan under 6 veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle.

För vem

Inga förkunskaper krävs. Kursen riktar sig både till dig som är nybörjare eller dig som har tidigare erfarenhet av keramik.

Kursledare

Jakob Larsson har studerat keramik på Konstfack och Academie Gerrit Rietveld. Han är väl bevandrad i de allra flesta keramiska tekniker från handbygge med ringling till drejning till mer experimentella tekniker, gärna en kombination av allting samtidigt! Stora inspirationskällor ligger i äldre tider och kulturers keramik liksom i samtidskonsten. Utöver kurserna på Medborgarskolan arbetar Jakob som konstnär och keramiker samt med annan keramisk kursverksamhet.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.

Kursmaterial

Materialkostnad tillkommer med 80 kr/kg lera där glasyr och bränning ingår.

Ha gärna oömma kläder och ta med ett förkläde och en handduk att torka händerna på när du arbetar.

Bra att veta 

Fika ingår i kursavgiften.

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

16 september, 2023

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik -handbygg i olika tekniker och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Syd
Linnégatan 61
21614 LIMHAMN

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights