Jazzdans vuxen - Luigiteknik nybörjare o lätt forts

Längd
20 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
5 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Luigis - warm up technique - är ett träningsprogram som främjar kroppsinriktning, balans, kärnstyrka och inre känsla. Den används också för rehabilitering. Denna metod blev världens första standardteknik för undervisning i jazz och musikal/show dans.

Eugene Louis Faccuito, mer känd som Luigi, var en amerikansk jazzdansare, koreograf, lärare och innovatör som skapade jazzövningstekniken.

-Luigi utvecklade tekniken som består av en serie balettbaserade övningar för hans rehabilitering efter att ha fått förlamande skador i en bilolycka vid tjugo års ålder. Han kunde inte sluta dansa så han lärde sig först att återfå kontrollen över sin kropp genom vad han använder som en hörnsten i sin teknik - nämligen att förlänga och sträcka ut kroppen utan ansträngning och med fokus på att stabilisera kroppen.
-Den här typen av rehabilitering är framförallt för skadade dansare, idrotts utövare och liknande. De som gjort någon form av träning tidigare.   

Han fortsatte med en framgångsrik danskarriär och blev en världsberömd jazzlärare.

För vem?
Denna kursen passar nybörjare, men även dig som är van dansare men som gjort kortare eller längre uppehåll, och vill lära dig mer om Luigi tekniken. 

Kursledare
Anette Persson

Bra att veta
Ha mjuka dansvänliga kläder på dig, vi är barfota eller har tunna mjuka dansskor.
Invänta alltid din kallelse till kursen. Vi förbehåller oss rätten att kunna byta lokal, lärare/vikarie eller startdatum. Ställs kursen in vid något tillfälle förlänger vi kursen med ett extra tillfälle. Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader.

Rabatt på dans- musik- sång- och teaterkurser (gäller ej privatlektioner)
Gå två klasser inom dans och sång och få 300:- rabatt på den andra klassen, eller gå 3 klasser och få 500:- rabatt på din tredje klass.
Går ej att kombinera med andra rabatter. Gäller på klasser som är 9 gånger eller längre och som går parallellt med varandra under terminen. Rabatten är personlig och gäller ej syskon och familj.

Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

5 september, 2024

  • Kurs
  • Lund

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Jazzdans vuxen - Luigiteknik nybörjare o lätt forts och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights