Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Jägarexamen Vallåkra

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Helsingborg
48 timmar
2020-08-25 18:00
3 250 SEK

Kursbeskrivning

Teorikvällar, skjutövningar, exkursioner och examensprov. Målet är att alla ska ha klarat åtminstone teorin och fått en inblick i vad det innebär att vara jägare med viltvård, omhändertagandet av det jakten ger.

Om kursen
Minst 12 sammankomster, de första tisdagar kl. 18.00-21.00. Senare delen av kursen blir förlagd på skjutbana, på tid enligt överenskommelse.
Efter genomgången kurs får du avlägga prov för jägarexamen. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet som ger dig de bästa förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.

Så här går det till

Minst 12 sammankomster, de första tisdagar kl. 18.00-21.00. Senare delen av kursen blir förlagd på skjutbana, på tid enligt överenskommelse.

För vem?
En fördel är att Du är naturintresserad. Det finns ingen åldersgräns för att ta jägarexamen, men de praktiska proven kräver att Du har tillräckligt god fysik. Först när Du är 18 år kan Du med godkänd jägarexamen söka licens för eget vapen.

Ledare

Måns Lindell, är naturintresserad ornitolog, uppväxt på landet och har jagat sedan barnsben (i början utan gevär). Han har haft jägarskolekurser sedan jägarexamen infördes på 1980-talet.
Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig såväl som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Material
Jägareförbundets litteratur "Jägarskolan - ett komplett bokpaket”, som beställs genom kursledaren i samband med start men efter det att du fått en kallelse.

Bra att veta 
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.
Kursen kostar 3 250 kr för teori och skytteintroduktion.
För info om övriga kostnader i kursen kontakta kursledaren Sebastian på 0733-267103.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv strtdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialicering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskpsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen Vallåkra.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen Vallåkra!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner