Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Kristianstad
56 timmar
2019-09-05 18:15
3 800 SEK

Kursbeskrivning

Välutbildade jägare är ett villkor för att jakten ska respekteras i samhället.

OM ARRANGEMANGET

Startdatum är preliminärt och kan komma att ändras.

Det går fint att komma med i gruppen fram t o m andra veckan.

Kursen leder fram till en fullständig jägarexamen. Välutbildade jägare är ett villkor för att jakten ska respekteras i samhället. Kunskap om viltet är en förutsättning för att kunna jaga. Ju mer du kan om en art desto mer intressant och spännande blir det. Under kursen får du också kunskap om vapen, lagar och ekologi. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en ansvarsfull jägare.

INNEHÅLL OCH MÅL

Kursen omfattar både teori och praktisk skjutträning och leder fram till fullständig jägarexamen. Efter genomgången teorikurs får du avlägga kunskapsprov för jägarexamen. Först därefter påbörjas skjutträningen, och kursen avslutas med hagelgevärsprov, grundprov kulgevär samt högviltsprov kulgevär.

Vi använder Jägarnas riksförbunds material.

Observera att kostnad för material och skjutträning tillkommer. Kurspriset á 3675: - avser endast teorin.

FÖRKUNSKAPER Inga. Det finns ingen åldersgräns för att avlägga jägarexamensprov, men man måste fysiskt kunna klara av att hantera ett vapen. Först när man fyllt 18 år och har godkänd jägarexamen kan man ansöka om licens och köpa egna jaktvapen.

KURSLEDARE Kent Becker.

”Jag tog jägarexamen år 2004, och har varit provledare för jägarexamen under 4 år. Jag är med i ett team på sex personer som håller på med viltspårkurser både för eftersök och allmän träning”. 

Har du frågor kring kostnader utöver kurspris så kan du kontakta Kent på mobilnr. 0709-66 64 33 alternativt maila till eftersoksjagaren@live.se
 
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL

"Din väg till jägarexamen", kostnad ca 500 kr. Finns att beställa på t. ex adlibris.com/se eller cdon.com. Du som kursdeltagare ansvarar själv för att beställa boken efter att du fått en kallelse till kursstart. Det är viktigt att du har den senaste utgåvan av materialet.

TRÄNINGSKOSTNADER Skjututbildningskostnad för kursen: 2000 kr/deltagare. Betalas till kursledaren vid första skjutträningstillfället.

Hagelskytte (En ask innehållande 25 skott: 50 kr) inklusive lån av vapen på reserverad bana med instruktör: Banhyra 50 kr per träningstillfälle och deltagare. Kulskytte på älgbana inkl. lån av vapen, på reserverad bana med instruktör och ansvarig skjutledare: ca 7 kr/skott. Precisionsskytte: ca 1 kr/skott. Träningsskjutningstider måste hållas. Vid behov av extra skjuttid debiteras per elev och betalas vid skjuttillfället: 250kr/elev. PROVAVGIFTER Obligatoriskt Teoriprov: 250 kr Obligatoriskt Hagelgevärsprov: 400 kr Obligatoriskt Grundprov kulgevär: 200 kr Högviltsprov kulgevär: 200 kr

Omprovsmoment 100/gång Tilläggsserie 1: 50 kr. Tilläggsserie 2: 50 kr. Ovanstående är cirkapriser.

BRA ATT VETA

Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas. Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Rabatt hos Bokus Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På https://www.bokus.com/foretag/medborgarskolan finns detaljerad information.

Ort

Medborgarskolan

Magasinsgatan 2, Kristianstad

Visa på karta

 

Pris

Deltagaravgift: 3 675 kr

Summa: 3 675 kr

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner