Inga recensioner än

Jägarexamen

Medborgarskolan Syd, i Distans / Online
Längd
36 timmar
Pris
3 850 SEK
Nästa kurstillfälle
19 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
36 timmar
Pris
3 850 SEK
Nästa kurstillfälle
19 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kursen leder fram till jägarexamen. Att kunna avgöra om ett klövtryck kommer från rådjur eller dovhjort, om den flygande fågeln är en vigg eller knipa. Du får även kunskap om vapen, lagar och ekologi.

Innehåll

Kursen kommer till stora delar att ges på distans. För att få bästa möjliga utbyte av kursen rekommenderar vi att du läser på så mycket du kan hemma.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan i 12 veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle. När det är möjligt att vara fysiskt på plats efter genomgången kurs får du avlägga prov för jägarexamen. En komplett utbildning där du får den teoretiska kompetensen och praktiska träningen du behöver för att ta jägarexamen.

För vem

Förkunskaper krävs ej. Det finns ingen åldersgräns för att avlägga proven för jägarexamen. Du måste fysiskt kunna klara av det, såväl det teoretiska som det praktiska. Först när du fyllt 18 år och har godkänd jägarexamen kan du ansöka om licens och därmed också köpa egna jaktvapen.

Kursledare

Kerstin Eriksson

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.  

Kursmaterial

Kostnader för litteratur tillkommer c:a 800 kr. Denna kan köpas via kursledaren i samband med 1:a sammankomsten. Köp ingen litteratur innan kursstart om inte kursledaren meddelar detta.

Kostnad för kursmaterial, prov, ammunition och övningsskytte tillkommer.
Övningsskytte kostar c:a 1200 - 1500 kr.

Bra att veta

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

19 september, 2023

  • Kurs
  • Distans / Online

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Jägarexamen och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights