Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Kristianstad
56 timmar
2021-08-26 18:30
3 800 SEK

Kursbeskrivning

Välutbildade jägare är ett villkor för att jakten ska respekteras i samhället. En del av kursen kommer att hållas utomhus.

Om kursen

Kursen leder fram till en fullständig jägarexamen. Välutbildade jägare är ett villkor för att jakten ska respekteras i samhället. Kunskap om viltet är en förutsättning för att kunna jaga. Ju mer du kan om en art desto mer intressant och spännande blir det. Under kursen får du också kunskap om vapen, lagar och ekologi. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en ansvarsfull jägare.

Så här går det till

Kursen går en gång i veckan under 14 veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle.Kursen omfattar både teori och praktisk skjutträning och leder fram till fullständig jägarexamen. Efter genomgången teorikurs får du avlägga kunskapsprov för jägarexamen. Först därefter påbörjas skjutträningen, och kursen avslutas med hagelgevärsprov, grundprov kulgevär samt högviltsprov kulgevär. Observera att kostnad för material och skjutträning tillkommer. Kurspriset á 3 800: - avser endast teorin.

För vem?

Det finns ingen åldersgräns för att avlägga jägarexamensprov, men man måste fysiskt kunna klara av att hantera ett vapen. Först när man fyllt 18 år och har godkänd jägarexamen kan man ansöka om licens och köpa egna jaktvapen.

Ledare

Kent Becker. ”Jag tog jägarexamen år 2004, och har varit provledare för jägarexamen under 4 år. Jag är med i ett team på sex personer som håller på med viltspårkurser både för eftersök och allmän träning”. 
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling. Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning.

Material

Jägarskolan- allt du behöver för att ta jägarexamen. Författare Ulf Lindroth. Kostnad 795 kr.  Finns att beställa på www.jagareforbundet.se Det är viktigt att du har den senaste utgåvan, medtag till 1:a sammankomsten. Skjututbildningskostnad för kursen: 2000 kr/deltagare. Betalas till kursledaren vid första skjutträningstillfället. Hagelskytte (En ask innehållande 25 skott: 50 kr) inklusive lån av vapen på reserverad bana med instruktör: Banhyra 50 kr per träningstillfälle och deltagare. Kulskytte på älgbana inkl. lån av vapen, på reserverad bana med instruktör och ansvarig skjutledare: ca 7 kr/skott. Precisionsskytte: ca 1 kr/skott. Träningsskjutningstider måste hållas. Vid behov av extra skjuttid debiteras per elev och betalas vid skjuttillfället: 250kr/elev.

Provavgifter, obligatoriskt Teoriprov: 250 kr, obligatoriskt Hagelgevärsprov: 400 kr, obligatoriskt Grundprov kulgevär: 200 kr Högviltsprov kulgevär: 200 kr, omprovsmoment 100/gång, tilläggsserie 1: 50 kr, tilläggsserie 2: 50 kr.

Ovanstående är cirkapriser.

Bra att veta

Startdatum är preliminärt och kan komma att ändras. Du har möjlighet att påbörja kursen även efter första kurstillfället. Har du frågor kring kostnader utöver kurspris så kan du kontakta Kent på mobilnr. 0709-66 64 33 alternativt maila till eftersoksjagaren@live.se Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad. 

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv strtdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialicering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskpsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner