Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans / Online
46 timmar
2021-08-09 18:30
3 800 SEK

Kursbeskrivning

Kursen leder fram till jägarexamen. Att kunna avgöra om ett klövtryck kommer från rådjur eller dovhjort, om den flygande fågeln är en vigg eller knipa. Du får även kunskap om vapen, lagar och ekologi.

Om kursen

Kursen kommer till stora delar att ges på distans.

För att få bästa möjliga utbyte av kursen rekommenderar vi att du läser på så mycket du kan hemma.
Kostnad för kursmaterial, prov, ammunition och övningsskytte tillkommer.

Så här går det till

Kursen går en gång i veckan under 12 veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle. När det är möjligt att vara fysiskt på plats efter  genomgången kurs får du avlägga prov för jägarexamen. Kostnad för material tillkommer. Komplett utbildning där du får den teoretiska kompetensen och praktiska träningen du behöver för att ta jägarexamen.

För vem?
Förkunskaper krävs ej. Det finns ingen åldersgräns för att avlägga proven för jägarexamen. Man måste fysiskt kunna klara av det, såväl det teoretiska som det praktiska. Först när man fyllt 18 år och har godkänd jägarexamen kan man ansöka om licens och köpa egna jaktvapen.

Ledare
Kerstin Eriksson
Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel.Våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Material
Kostnader för litteratur tillkommer c:a 800 kr. Denna kan köpas via kursledaren i samband med 1:a sammankomsten. Köp ingen litteratur innan kursstart om inte kursledaren meddelar detta.

Kostnad för kursmaterial, prov, ammunition och övningsskytte tillkommer.
Övningsskytte kostar c:a 1200 - 1500 kr.

Bra att veta

Det går att dela upp kursavgiften på 2 el 3 månader utan extra kostnad.
Kursen kostar 3 800 kr för teorin. Dessutom tillkommer material, uppskrivning, uppskjutning, ammunition samt för övningsdelen som är frivillig.

Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.
Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Rabatt

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarexamen!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner