Visa kurser.se som: Mobil

Hållbart mode

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans / Online
15 timmar
2021-04-15 17:00
1 500 SEK

Kursbeskrivning

Du introduceras till internationellt erkända pionjärer inom hållbart mode. Sedan utvecklas ett projekt för hållbart mode, som eventuellt grundar sig i en av de genomgångna teorier inom begreppet ´slow fashion´.

Om kursen

Du presenteras till internationella inflytelserika pionjärer inom hållbart mode som; Kate Fletcher och Orsola de Castro. Kate Fletcher har en PhD från ´Chelsea College of Art and Design´, professor i ´Sustainable Fashion´ på ´London College of Fashion´ och ´director´ av hållbar konsultation; ´Slow Fashion´. Kate Fletcher har utvecklat idéer, project och handling för ett hållbart mode, skapat olika slow fashion designkoncepts, utforskare i ´post growth fashion´ och ´craft of use´. Hon arbetar inom bolag, utbildningsinstitutioner och organisationer för att skapa en förändring mot hållbarhet. Genom Kates studier går vi igenom designtänkande, information om ´lifecycle´ hållbarhet inom mode och textil, social innovation och system ändring. Du kommer att lära dig om möjliga framtida utvecklingar och hållbara förändringar som utmynnar i mer innovativ och hållbar design. Orsola de Castro, presenteras också, hon är internationellt erkänd opinionsledare inom hållbart mode, en av grundarna och ´creative director´ för ´Fashion Revolution´.

Så här går det till

Denna kurs är både teoretisk och praktisk där vi går igenom ett antal texter, tal, projekt och organisationer inom ´slow fashion´ rörelsen. Fördjupning och projektutveckling utifrån en idé för ett hållbart mode.

Semi distans

För vem?

Inga förkunskaper behövs

Ledare

Lisa Lou Berggren är modedesigner med en Master i Modedesign från ´The Royal Danish Academy of Fine Arts´, och en utbytessemester på `Die Angewandte´; University of Applied Arts Vienna, koordinerad av Bernard Wilhelm. Lisa Lou Berggren blev vald som Vogue Talent Italia från Danmark år 2016 och är även grundaren av märket OKULT, med bas i Cagliari och Malmö.

Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig såväl som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

För vem?

Inga förkunskaper behövs

Material

En del av materialet ingår inte i kursavgiften. Ledaren informerar mer om material vid kursstart.

Bra att veta

Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.

Anmälan

Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv strtdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Fortsättningsmöjligheter

Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialicering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt

Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskpsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hållbart mode.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hållbart mode!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner