Visa kurser.se som: Mobil

Gitarr - löpande start

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Kristianstad
4 timmar
1 995 SEK

Kursbeskrivning

Lär dig spela gitarr! Alla elever är välkomna från 7 till 100 år!

Om kursen
Lektionerna är upplagda så att man lär sig viktiga grunder ordentligt för att kunna spela lättare sedan. Att lära sig spela roliga låtar (och gärna sjunga till så klart) hänger ihop med olika övningar för att bli säkrare på handen, eller rättare sagt händerna.

Vi lär oss hur viktigt det är att sitta rätt, att man kan ha långa naglar på ena handen men inte den andra och annat kanske lite oväntat bra för att snabbt kunna bli skicklig på att spela olika ackord, sätt att kompa och få kläm på olika stilar.

Genom att öva hemma blir varje tillfälle roligare än det andra när du märker hur du har utvecklats på en enda vecka!

För vem
Inga förkunskaper krävs. Lektionerna skräddarsys till din nivå.

Kursledaren
Mikael är musiker, trubadur med en hel del erfarenhet av att hålla i både gruppundervisning och privatlektioner i akustisk gitarr. Han har spelat gitarr sedan han var 14år. Spelar gör han främst på nylon- eller stålsträngad gitarr, men även andra stränginstrument såsom ukulele, mandolin, och bas kan förekomma. Hand i hand med praktiskt spelande så lär Mikael ut en del teori som gör att man förstår varför ett ackord ser ut som det gör, eller hur man kan räkna ut hur man ska ta ett om man är osäker.

Bra att veta
Kursen består av 8 tillfällen á 25 minuter. Enskild undervisning med löpande startdatum. Ledaren tar kontakt och bestämmer dag och tid.

- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
- Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad.
Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gitarr - löpande start.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Gitarr - löpande start!

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner