Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Fotografering grundkurs

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans / Online
18 timmar
2020-08-12
1 555 SEK

Kursbeskrivning

Vad fotograferar du? Familjen, människor i allmänhet, djur, natur eller kanske vissa händelser? Eller kanske mest semesterbilder? Med kunskap om till exempel komposition, exponering och grundläggande kamerateknik ökar du möjligheterna att få just de bilderna du vill ha.

Gå en fotokurs på distans - full frihet i tid och rum!

Genom att bättre förstå hur kameran och inställningarna fungerar kommer du att kunna ta bilder mer än bara i autoläget. Med rätt inställningar kan du ta de där bilderna med snabba motiv, motiv i svagare ljus, bilder med rätt skärpedjup och inte minst bilder med bättre bildkomposition.

Innehåll
Grundläggande kunskap om en modern digital systemkamera och hur man kan använda menyer och inställningar för att få sitt bildskapande till nya höjder.

Veckoinnehåll:
1. Inledning och presentation av kursledaren och kameran
2. Bländare
3. Slutartid
4. Vitbalans och ISO
5. Manuell fokus och komposition
6. Ljus och egen vitbalans
7. Q&A med ledaren.
8. Q&A med ledaren.

Upplägg & arbetssätt

Kursen omfattar sex kursdelar och bedrivs som heldistanskurs via en enkel datorplattform under åtta veckor. Du kan hämta lektionsmaterial i form av ljud/bild, skriven text och arbetsuppgifter. Du har också en egen mapp som du kan lägga bilder i. Dina bilder kommenteras regelbundet av kursledaren och om du så vill av de andra kursdeltagarna. Du kan ställa frågor via mejl och du kan också ha kontakt med övriga kursdeltagare. Det behövs inte någon djupare datorkunskap.
Under två timmar per vecka finns kursledaren tillgänglig via Skype för enskilda diskussioner eller för hela gruppens diskussioner.

Du bör lägga ner cirka fyra studietimmar per vecka på kursen. En studietimma är 45 minuter. Eftersom det är en distanskurs kan du jobba i din egen takt och på tider som passar dig

Under kursen får du många varierande övningsuppgifter.

Förkunskaper & utrustning
När det gäller förkunskaper krävs egentligen inga alls. Du behöver en enkel dator med några gratisprogram och grundläggande datorkunskap. Du har kanske en digitalkamera som du oftast använder i autoläget. Det är en fördel om det är en systemkamera men många delar av kursen kan också tillämpas på en enklare kamera.

Kursledare
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Viktigt
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då inloggningsuppgifter och annat mailas ut. Dessutom används din e-postadress för att logga in på kursplatsen på Internet.

Rabatt hos Bokus

Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotografering grundkurs.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fotografering grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner