Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Fotografering grundkurs

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Helsingborg
15 timmar
2020-09-07 19:15
1 555 SEK

Kursbeskrivning

Du lär dig använda kamerans funktioner så du kan ta bilder mer än i autoläget. Med kunskap om komposition, exponering och grundläggande kamerateknik ökar du möjligheterna att få ett bra resultat – oavsett vilken systemkamera du har.

Med rätt inställningar kan du ta de där svåra bilderna som snabba rörelser, i sämre ljus, med bra djup i bilden och inte minst med en bättre bildkomposition.

Ta med dig din systemkameran och instruktionsboken till den

Innehåll
Vi går igenom grundreglerna i bildkomposition och varför en del bilder blir bättre än andra. Teori om vanliga begrepp som megapixlar, upplösning och olika filformat. De viktigaste funktionerna på kameran och hur och varför du använder dem. Hur kameran fungerar i P-läge, slutare, bländare och manuellt läge.

Upplägg
Teori om bildkomposition och kamerainställningar blandat med fotoövningar. I små arbetsgrupper övar vi på de olika momenten. Mellan lektionerna får du fotouppgifter som vi sedan utvärderar tillsammans. Så  här kan kursen till exempel se ut men du som deltagare ska också passa på att önska det du vill ska ingå.

1. Komposition del 1, Arbeta med olika skärpedjup – bländare
2. Komposition del 2, Fotografera rörelse – slutaren
3. Ljus och exponering
4. Ljussättning
5. Tips för bättre bilder

Förkunskaper
Du har en digitalkamera som du oftast använder i autoläget. Det är en fördel om det är en systemkamera.

Kursledare
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Material
Medtag din egna systemkamera. Din instruktionsbok till kameran är värdefullt stöd som komihåg. Ta med den till första kurstillfället.

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.

Rabatt hos Bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotografering grundkurs.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fotografering grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner