Visa kurser.se som: Mobil

Fotografera landskap på Söderåsen

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Helsingborg
8 timmar
2021-10-16 10:30
875 SEK

Kursbeskrivning

En fotohelg med det stora i fokus! Hur fångar man känslan av storslagna landskap? Följ med till Söderåsens nationalpark och lära dig fotografera både smått och stort i höstens färger.

Kursen består av tre delar: videolektioner som ses på hemma, exkursion på Söderåsen under lördagen och avslutningsvis går vi igenom bilderna på söndagen i Helsongborg. Videolektionerna skickas ut en vecka innan kursen börjar och tittas på hemma i lugn och ro. De kommer att beröra hur man fotograferar landskap, svampar, enskilda träd, dimma, vattenfall och annat som man kan tänkas stöta på under exkursionen. Lördagen (10:30-14:30) börjar sedan med att prata igenom kursmaterialet och diskutera hur dagen ser ut. Exkursionen kommer att vara löst ledd med möjligheter att röra sig fritt på Söderåsen och samlas med ledaren vid specifika tider. Deltagarna rekommenderas att ta med eget mellanmål. Under söndagen (10:30-14:30) så ses vi på Medborgarskolans lokaler i Helsingborg och går igenom de bilder som skickats in från gårdagen. Det är en fördel, men inte ett måste att ha gått en grundkurs inom fotografi.

Material
Ta med din systemkamera, tillhörande instruktionsbok, ha på dig bra promenadskor och kläder efter väder.

För vem?
Du har minst grundläggande fotokunskaper och vet hur din systemkamera fungerar.

Anmälan
OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig. När kursen fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse med faktura via posten eller e-post. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera.

  • Anmälan är bindande
  • Kursens startdatum är preliminärt.
  • Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Ledare
Minna Nilsson är fotograf och mångårig kursledare inom fotografi. Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Man kan dela upp betalningen på upp till tre månader, meddela i så fall detta vid din anmälan.

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fotografera landskap på Söderåsen.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fotografera landskap på Söderåsen!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner