Inga recensioner än

Färglära

Längd
9 timmar
Pris
1 100 SEK
Nästa kurstillfälle
7 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
9 timmar
Pris
1 100 SEK
Nästa kurstillfälle
7 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Färgen är kanske det mest relativa synintrycket som finns. En färg kan te sig helt annorlunda ut beroende på omgivning eller belysning.

Innehåll

Vi tränar upp färgkänslan med hjälp av olika övningar i färganvändning och blandning samt går igenom olika färgsystem, begrepp och hur färg återges och används. Du arbetar med uppgifter och övningar och får föreläsningar, feedback och kontakt virtuellt.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan i tre veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

För vem

För alla intresserade men det är önskvärt om du har erfarenheter av bild, teckning och målning. Du kan vara professionell eller bara intresserad av att utveckla ditt bildskapande

Kursledare

Konstnär Ulf Stålhane som bl.a. varit huvudlärare vid Skånska Målarskolan, Malmö och har undervisat på Malmö konsthögskola i Photoshop och digitala tryck.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling. 

Kursmaterial

Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Färgat papper krävs för övningarna.
Du arbetar med tekniker som olja, tempera, gouache eller akryl. Vit färg måste ingå för att kunna göra övningarna.

Bra att veta

  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

7 november, 2023

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Färglära och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Syd
Linnégatan 61
21614 LIMHAMN

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights