Visa kurser.se som: Mobil

Excel grundkurs - distanskurs

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans / Online
15 timmar
2020-04-09 13:00
2 045 SEK

Kursbeskrivning

Excel - ett fantastiskt kalkylprogram! Kursen ger dig verktyg att lära dig excel och förstå vidden av detta programs användbarhet! Det handlar så klart mycket om siffror och matematik men kursen ger dig självsäkerheten att med en enkelhet använda funktioner i programmet.

Kursen ger dig verktyg och kunskaper som tar dig förbi horisonten för vad du trodde var för komplicerat och förbi den egna gränsen. Lär dig bemästra detta användbara program genom denna kurs. Excel är användbart både hemma och på arbetet.

Denna distanskurs i Excel blandar genomgångar med uppgifter och använder resurser från internet och vår kursbok.Efter att ha gått denna kursen ska du i första hand tryggt kunna använda programmets grundläggande funktioner. Du ska kunna skapa, redigera och formatera ett kalkylark. Du ska kunna lägga till enklare funktioner och formler, skapa och redigera diagram, sortera, filtrera och hantera stora listor, konsolidera data mellan olika blad och dokument, utföra felsökning, skapa villkorsstyrd formatering, använda målsökning för att ta kunna jämföra data och att jobba med sammanställning och presentation professionellt med diagram och pivottabeller.

INNEHÅLL
1. Excel introduktion
2. Skapa en kalkyl
3. Redigera och formatera
4. Arbeta effektivt med kalkyler
5. Formler, fel och funktioner. Målsökning
6. Diagram i Excel
7. Bilder, figurer och objekt
8. Utskrift och distribution
9. Urval i listor, sortering, register och avancerade filter
10. Skapa och ändra lista
11. Formulär
12. Sammanfatta och sammanställa, Delsumma, databasfunktioner och pivottabeller.

FÖRKUNSKAPER
Grundläggande data- och Internetvana!

KURSLEDARE
Philip Brandt är en av våra mest omtyckta kursledare inom data. Han har arbetat som kursledare både i klassrumskurser och via nätet. Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

DISTANSUPPLÄGGET
Vår pedagogik är en sammansättning av en aktiv inlärningsmetod där teori varvas med självstudier samt ett distansupplägg som utvecklats under åratal av feedback, önskemål, viljor från våra kursdeltagare på olika kunskapsnivåer och i från olika branscher.
Allt material ligger tillgängligt online i vår delade kursmapp, vi har ingen deadline och inga mappar går förlorade. Efter avslutad kurs väljer du själv om du behöver titta tillbaka. Vi har valt att göra så eftersom vi vet att repetion är viktigt i en inlärningsprocess. Vi rekommenderar att du konsekvent jobbar på för att bibehålla ett bra kurstempo. Varje avsnitt inleds med en teoridel där en funktion beskrivs och användningsområden utforskas i teoriboken. Du övar och följer med i varje moment och i slutet på avsnittet gör du alla uppgifter men lämnar bara in vissa för validering och eventuell feedback. Extrauppgifterna utmanar de mest kunniga. Videoklipp på de svåraste utmaningarna erbjuds om du fastnar och inte kommer vidare. Vi kommunicerar via mejl och samtal. Ibland fastnar man även efter att ha sett videoklippet och då kan det passa bra med en personlig kontakt i form av ett avstämningssamtal, ring och boka bara. Vid något tillfälle har vi även haft användning för sk “Screencasting” där vi kan se varandras skärmar. Under hela kursen har du kontakt med din ledare och dina meddeltagare.

INFÖR KURSTART
Kursboken skickas ut inför kursstarten. Den faktueras separat, se nedan. Du kan lugnt initiera kursen när det passar dig bäst genom att följa instruktionerna i det välkomstmejl som kommer skickas ut till dig några dagar innan kursstart. Vi använder Google Drive som teknisk plattform för delning av dokument och kalenderfunktioner för att hjälpa till med kurstempot. Som kursdeltagare kan du förbereda dig genom att skapa ett gmail-konto via gmail på internet. Har du redan en gmail? Perfekt då kan du använda den och invänta välkomstmejlet.

KURSMATERIAL
Inför kursstarten kommer kursboken Kalkyl, diagram och listor, Behandlade Ords förlag, att skickas ut. Den faktureras separat och kostar ca 200 kr + porto.

PROGRAMVAROR
Microsoft Excel 2010, 2013 eller 2016.

VIKTIGT
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då inloggningsuppgifter m.m. mejlas ut.

BRA ATT VETA
Glöm inte att begära ett kursintyg från kursledaren om du vill ha ett utskrivet och skickat! Det finns möjlighet att dela upp kurs- och materialavgift.

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange ditt kursnummer som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Excel grundkurs - distanskurs.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Excel grundkurs - distanskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner