Visa kurser.se som: Mobil

Excel fortsättning - distanskurs

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans / Online
15 timmar
2 045 SEK

Kursbeskrivning

Vill du analysera och hantera större datamängder? Ta dina Excelkunskaper till nästa steg och utnyttja programmets mer avancerade funktioner till din fördel. Sammanställ, hantera och presentera data professionellt. Efter kurs ska du kunna använda programmets mer avancerade funktioner.

Excel fortsättning, distanskurs, lär dig skapa och redigera diagram på olika sätt, behärska konsolidering, felsökning, funktioner och kunna skapa egna makron.

Innehåll
Diagram och bilder
Mallar
Format
Villkorsstyrd formatering
Textfunktioner, sökfunktioner, databasfunktioner och finansiella funktioner
Länka, importera och konsolidera
Pivottabeller och avancerade diagram
Makron
Formulär
Konsekvensanalyser, datatabeller och målsökning
Granska och samarbeta
Dela arbetsböcker

Förkunskaper
Grundläggande data- och Internetvana.
Grunderna i Excel i höjd med vår Grundkurs.

Distanskurs
Vår pedagogik handlar om en aktiv inlärningsmetod där teori varvas med självstudier. Distansupplägget som utvecklats efter feedback, önskemål och viljor från kursdeltagare hoppas vi ska inspirera dig att utvecklas med nya digitala verktyg!

Allt material ligger tillgängligt online och din personliga mapp är öppen så länge som du behöver för att slutföra kursen. Varje avsnitt inleds med en teoridel där en funktion beskrivs och användningsområden kring funktionen utforskas i teoriboken. I slutet på varje avsnitt gör du övningsuppgifterna och lämnar in dem till ledaren. Extrauppgifter utmanar de mest kunniga. Videoklipp är en bra hjälp och används för svårare avsnitt. En personlig kontakt i form av avstämningssamtal kan bokas vid tillfälle och då används den mycket uppskattade sk “Screencasting” där vi kan se varandras skärmar. Under hela kursen har du kontakt med ledaren och dina meddeltagare för frågor och utbyten.

Vi använder Google Drive som teknisk plattform och ber dig som kursdeltagare att göra nedanstående förberedande steg inför kursens start. Skapa ett gmail-konto via gmail på internet. Har du redan en gmail? Perfekt då kan du använda den.

Kursledare
Philip Brandt är en av våra mest omtyckta kursledare inom data. Han har arbetat som kursledare både i klassrumskurser och via nätet. Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Programvaror och versioner
Microsoft Excel 2010, 2013 eller 2016.

Kursmaterial
Se till att inhandlat kursboken inför kursstarten. Excel fördjupning, 2013 eller senare. Docendo. ISBN 13: 978-91-7531-027-5 Den kostar ca 450 kr.

Rabatt hos Bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information.

Viktigt
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då inloggningsuppgifter m.m. mejlas ut.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Excel fortsättning - distanskurs.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Excel fortsättning - distanskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner