Visa kurser.se som: Mobil

Dreja - långhelg

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Tomelilla
17 timmar
2019-11-22 18:00
1 895 SEK

Kursbeskrivning

Först övar vi ordentligt på att centrera och att dreja en cylinder. Sedan övar vi på att dreja utåt och runda former.

INNEHÅLL

Första kvällen sparas inga alster utan vi ägnar oss endast åt att lära känna leran.

Målet med kursen är att du ska kunna centrera och dreja en cylinder samt att skapa två muggar, en skål och en vas om du vill.

FÖRKUNSKAPER

Kursen passar dig som är nybörjare eller känner att du behöver fräscha upp dina kunskaper.

KURSLEDARE

Wiveka Norvell har arbetat med keramik under flera års tid i sin verkstad både med eget skapande och som kursledare. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

KURSMATERIAL

Övningslera ingår. Om du vill spara några alster tillkommer 65:-/kg lera och betalas till kursledaren efter sista tillfället. Vi arbetar med stengodslera.

BRA ATT VETA

Bär oömma kläder och skor.  En enkel lunch ingår på lördagen. I pauserna finns det tillgång till kaffe eller te.

Länk till ateljéadress i Tomelilla! https://www.google.com/maps/place/%C3%96stra+Ingelstad+2009,+273+94+Tomelilla,+Sverige/@55.5160896,14.0997735,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x465467027898b009:0x81ba0e6b5dbd1493
Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Rabatt hos Bokus Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På https://www.bokus.com/foretag/medborgarskolan finns detaljerad information.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Dreja - långhelg.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Dreja - långhelg!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner