Diva Dance - En kurs från Drag Academy (live via Zoom)

Längd
13 timmar
Pris
1 095 SEK
Längd
13 timmar
Pris
1 095 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Utmana din Charisma, Uniqueness, Nerve and Talent och släpp loss din inre drag queen under denna dansträningsextravaganza som inte liknar något annat. En danskurs för alla oavsett förkunskaper.

Drag Queen Diva Dance har inslag av både dansglädje, fierce attityd och svettig fysisk träning. Visst, vi förbränner kalorier och får en bättre kondition utan att ens märka det (eftersom vi har så fantastiskt roligt under tiden) men detta är en kurs som står för 100% body positivity och där vi hyllar och tar hand om den kropp vi har istället för att försöka uppnå ideal som andra bestämt sig för att vi ska följa. Som en del av Medborgarskolans satsning Drag Academy presenterar vi en danskurs på distans, med läraren live direkt till ditt vardagsrum via Zoom.

Lektionens uppbyggnad

Varje klass innehåller tre spännande delar som du guidas igenom av ledaren via Zoom. Genomgående är att du får en annorlunda träning men som ändå är enkel att ta till sig. 

WORK (OUT): Uppvärmningsdel där du följer ledaren genom en mash-up av 80's aerobic a'la Jane Fonda, pilates, jazzdans och golvövningar du kanske känner igen från burlesqueframträdanden.

POSE: Efter detta följer en serie catwalk-inspirerade moment med fokus på attityd och rörelser med inspiration från vogueing och ballroomscenen. Här introduceras enkla grundsteg, pulsen höjs och samtidigt som kroppen får bra träning så får vi som en bonus en liten utmaning för motorik och balans.

LIVE: Slutligen är det dags att  en gång för alla locka fram din inre dragqueen när vi kör järnet i en dragifierad koreografiextravaganza där high heels är valfritt men attityd obligatoriskt. Stilarna och musiken kan variera och ibland kan du känna igen dragqueensens favoritrörelser från tv och shower men detta moment bygger alltid på en koreografi där du kan vara dig själv fullt ut och ger dig en chans att utforska rörelsekvaliteter och attityder -allt från butch till super femme.

Utöver denna kurs erbjuder Drag Academy både kurser, föreläsningar och scenunderhållning med inspiration från dragscener i New York, Miami och London.

Läs mer om hela vårt utbud på medborgarskolan.se/dragacademy.

Så funkar det med dans via Zoom

Du behöver ha tillgång till telefon, läsplatta eller dator med webbkamera och internetuppkopling. Länk skickas ut samma dag som lektionen. Det är upp till dig själv om du vill ha din kamera på eller inte. Det enda viktiga är att du själv känner dig bekväm. Ledarens kamera spelas också in och du får efter lektionen en video som du kan dansa till under resten av veckan. Observera att kursen har begränsat antal platser för att kunna erbjuda personlig undervisning även på zoom. 

Kombinera med DIVA Fitness!

Anmäl dig gärna till båda och få 45 minuter Diva Fitness fyllt av svett och dansglädje följt av ytterligare 45 minuter Diva Dance. För dig som önskar dansa ännu mer, med mer fokus på träning så erbjuder vi kursen Diva Fitness direkt efter denna klass. Anmäl dig gärna till båda och få 45 minuter Diva Fitness fyllt av svett och dansglädje följt av ytterligare 45 minuter Diva Dance med ytterligare fördjupning i en specifik koreografi. 

Anmäl dig till en specifik kurs och gå 13 gånger samma dag och tid varje vecka. Om du någon vecka skulle få förhinder så kan du istället "ta igen" missat tillfälle på annan veckodag (kurserna erbjuds måndag och onsdag).

Bakgrund

Konceptet är från början skapat av Jonas Hedqvist och Fab Lab Fitness med tron att röra våra fantastiska kroppar till bra musik är den enda drog man behöver och att dans (och inte minst människor som dansar) kan göra världen till en bättre plats. I denna kurs har konceptet anpassats för att passa i Medborgarskolans format för distanskurser med dansledare i realtid via Zoom och presenteras som en del av vår "Drag Academy". Se övriga kurser här.

Kursledare

Jonas har på olika sätt varit en del av den svenska och internationella nöjesscenen i mer än två årtionden, både som artist och som regissör, koreograf och producent. Han har satt upp många shower, från dragshows till musikaler och stora galaföreställningar och släppt singlar och turnerat med sin egen musik över stora delar av världen. Jonas arbetar sedan många år också passionerat med att synliggöra frågor rörande HBTQIA+, och då inte minst psykisk ohälsa bland unga. Jonas arbetar idag främst med att utbilda och coacha blivande artister (chansen är stor att du sett någon av hans elever i Idol, Talang eller Melodifestivalen) och han är också en uppskattad ledare, koreograf och gruppträningsinstruktör omtyckt för att alltid anpassa sina lektioner så att de är lättförståeliga för såväl nybörjare som mer avancerade elever. Oavsett nivå och dansgenre ligger fokus på dansglädje, energi och känsla. Jonas anlitas av såväl träningsstudios, dansskolor och gymnasieutbildningar, såväl i Sverige som i bl.a. London och Paris, liksom högre utbildningar som Lunds Universitet och Lärarhögskolan och undervisar bl.a. i Jazz, Musikal/Showjazz, Zumba, Yoga och Artisteri.

Bra att veta

Det enda du behöver ha hemma är lite utrymme, bekväma kläder och en stol som vi använder för en del övningar och ibland tar med även i kombinationen. Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt. Invänta alltid kallelse!

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Diva Dance - En kurs från Drag Academy (live via Zoom) och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Syd
Slättängsgatan 25 A
23436 LOMMA

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights