Visa kurser.se som: Mobil

Digitant med Malin Perlheden Föreläsning

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Kristianstad
1 timme
2019-10-14 17:00
200 SEK

Kursbeskrivning

1,1 miljoner svenskar, främst kvinnor, lever idag i ett digitalt utanförskap. Nu lanseras Digitant – en handbok som börjar om från början och hjälper nybörjaren att våga sig ut på nätet. Med enkla grundläggande råd och steg-för-steg-instruktioner vågar läsaren ge sig ut i den digitala världen.

Kom med ut i den digitala världen och upptäck nya som gamla vänner i sociala medier, handla på nätet, göra bankärenden, sköta sina vårdkontakter och våga testa nya saker.

- Jag har under de senaste åren, både i mitt jobb och privat, kommit i kontakt med många människor, främst kvinnor, som inte riktigt deltar i den digitala världen. Jag har till exempel en moster, en ganska typisk digitant, det vill säga en kvinna i övre medelåldern (snart 70) som inte riktigt har hängt med i den otroligt snabba digitala utveckling som vi alla står mitt uppe i. Hon, liksom 98% av svenska befolkningen, har tillgång till internet. Hon har dessutom, liksom nio av tio i befolkningen, de tekniska verktyg som hon behöver för att kunna ge sig ut i den digitala världen. Och visst, hon har vågat sig ut på Google, som i hennes ögon är ett uppslagsverk i digital form, men där hon som läsare behöver större kunskaper i källkritik, en situation hon delar med stora delar av sin generation. Den här boken är till alla dem som behöver lite stöd för att ta sig ut på nätet, säger Malin Perlheden, författare till boken Digitant.

I tio kapitel visar Digitant läsaren steg för steg hur hen kopplar upp sig på ett lätt och säkert sätt. Digitant följer med läsaren hela vägen, från det att läsaren skaffar – och väljer – en enhet att surfa på till hur läsaren använder den. Boken lär läsaren om säkerhet, källkritik och hur man skyddar sig mot att bli lurad. Läsaren får hjälp att knyta kontakter på sociala medier och upptäcka hur roligt det är att nätverka, hitta grupper som passar läsarens intressen och få ny kontakt med barn, barnbarn, gamla och nya vänner. Varje kapitel innehåller också övningar så att läsaren kan träna och känna sig säker på vad och hur hen ska göra.

Med Digitant vill Malin ingjuta mod till att våga ge sig ut i den digitala världen. Just rädslan för det okända och att göra fel är två barriärer hos den stora grupp med människor som befinner sig i ett digitalt utanförskap.

Föreläsare
Malin Perlheden är journalist med tio års erfarenhet att jobba digitalt mot en kvinnlig målgrupp och jobbar i dag som digital kommersiell redaktör på Aller media med varumärken som Allers, Allas, Hemmets veckotidning, Året Runt, Femina, MåBra och Svensk Damtidning med insikt i äldre kvinnors vanor och beteenden på nätet

Rabatt på bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Digitant med Malin Perlheden Föreläsning.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Digitant med Malin Perlheden Föreläsning!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner