Visa kurser.se som: Mobil

Dekoration med decoupage

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans / Online
24 timmar
2021-08-26 19:00
1 600 SEK

Kursbeskrivning

Ordet decoupage kommer från franskans découper och betyder skära/klippa ut. Lär dig dekorera dina egna föremål på ett kreativt och personligt sätt.

Om kursen 
Man kan använda tekniken på många olika sätt och med olika material. Det vanligaste är att man använder servetter för att dekorera olika föremål, men det går också bra att använda ex. presentpapper, bokmärken, tyg och tidningspapper. Man kan dekorera de flesta underlag som trä, terrakotta, plåt, glas, porslin, stearinljus och tyg m.m.

Kursen går på distans och passar både nybörjare och dig som redan jobbat en del med decoupage. Vi går igenom olika sätt att jobba med decoupage och dekorerar egna föremål. Vi provar decoupage på trä, kartong, porslin och dukpannå. Kursledaren hjälper dig att utveckla och hitta ditt eget skapande, så väl som din teknik, genom inspiration och kreativa övningar. Du får även feedback och tips på alternativa lösningar.

Så här går det till
Kursen går på distans en gång i veckan i åtta veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle. 

Under den första lektionen går vi igenom alla detaljer kring kursen och materialet du behöver samt startar upp med en enklare uppgift. Alla lektioner börjar sedan med en reflektion av föregående arbetspass och genomgång av en praktisk uppgift du kommer att arbeta med. Kursledaren finns hela tiden kvar i bakgrunden som ett stöd och bollplank vid behov.

För vem?
För alla nivåer.

Ledare
Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig såväl som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete. Kursen i decoupage leds av Annika Magnusson, verksam konstnär och bildlärare med lång erfarenhet av att leda konstkurser för såväl barn som vuxna.

Material
Till första lektionen: Förkläde, pensel och sax. Servetter med motiv, tidningar, bokmärken, bomullstyg och/eller dylika material som du har hemma samt ett par föremål i kartong som du vill dekorera t. ex. en ask eller en tidskriftssamlare. Decoupagelim. Till följande lektioner: Träföremål. Porslin. Dukpannåer (om du saknar något så ta en titt i second hand butiker där man kan hitta billigt material). Porslinstransfer. Krackeleringslack. Ev. klarlack. Är du osäker kring vilket material du ska välja hjälper ledaren dig under första sammankomsten då alla detaljer gås igenom. Från och med hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.

Bra att veta
Att vara med på kurser på distans kan för många vara ett nytt sätt att delta så räkna med att det första tillfället kan kännas lite ovant, men du kommer snart in i det och kursledaren finns där om du behöver hjälp med det tekniska.

Anmälan
Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom Kundcenter, tel. 075-241 68 50. OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande. Bokningsbekräftelsen, som du får direkt efter anmälan, är en bekräftelse på att din anmälan har registrerats. Det startdatum som anges där är preliminärt. När kursen blivit startklar får du en kallelse med faktura i brev med posten. Där anges definitiv strtdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Fortsättningsmöjligheter
Många av våra kurser finns på nivåer för nybörjare till avancerad i olika former av fördjupning och specialicering. För möjlighet att bygga vidare på just din kurs - hör efter med ledaren. Det kan vara möjligt att förlänga en påbörjad kurs. Vi erbjuder en bred variation av studiecirklar, intensivkurser, workshops och föreläsningar. Allt fler upptäcker våra distanskurser och ett ännu bredare utbud av ämnen och studieformer. Ambitionen är att ge dig utvecklingsmöjligheter var du än befinner dig på din resa från intresse till färdighet och kunskap.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskpsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans.

Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Dekoration med decoupage.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Dekoration med decoupage!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner