Visa kurser.se som: Mobil

Bokslut från början - distanskurs

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans / Online
9 timmar
2020-01-23
1 195 SEK

Kursbeskrivning

Här är kursen för dig som vill göra ditt egna bokslut i din enskilda firma med omsättning under 3 miljoner kr. Vi arbetar med bokslutstablåer för att få grunden i bokslutsarbetet och även med konteringsuppgifter som datakörs i Visma Administration 500.

Denna kurs är för Enskilda firmor och den går även igenomförenklat årsbokslut. Den är helt på distans.

Innehåll

  1. Bokslutstablåer
  2. Periodiseringar
  3. Avskrivningar
  4. Varulager
  5. Bokslut med hjälp av dator

Förkunskaper
Grundläggande data- och Internetvana samt grundkunskaper i bokföring erfordras.

Upplägg
Kursen omfattar åtta kursdelar och bedrivs som heldistanskurs via ett klassrum i vår plattform. Du hämtar kursdelar och eventuella övningar/facit där. Där kan du också fortlöpande ställa frågor till läraren och kommunicera med övriga deltagare i kursen. Du bör lägga ner 4 studietimmar/vecka på kursen (en studietimma=45 minuter) men du jobbar i din egen takt, på tider som passar dig, inom ramen för kursplanen. Kursen avslutas med en inlämningsuppgift som är obligatorisk för att bli godkänd på kursen.

Förkunskaper
Grundläggande data- och Internetvana samt grundkunskaper i bokföring erfordras.

Kursledare
Peter Hagenstål har distansundervisning inom data och ekonomi sen flera år. Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du måste ha tillgång till Basbok i bokföring, Liber, 10 uppl, ISBN 978-91-47-09539-1.

Programvaror

Adobe Reader - finns för nedladdning på www.adobe.se
Visma Administration 500 - har du inte programvaran har du möjlighet att ladda ner en utbildningsversion från Internet. Tilläggsprogramvara krävs för användning på Mac. Kontakta Visma eller din datorleverantör.

Viktigt
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då inloggningsuppgifter m m mailas ut.

Bra att veta
Efter genomförd kurs kan specificerat kursintyg erhållas.

Rabatt hos Bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bokslut från början - distanskurs.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bokslut från början - distanskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner