Visa kurser.se som: Mobil

Bokföring fördjupning - distanskurs

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans / Online
24 timmar
2020-04-16
2 795 SEK

Kursbeskrivning

Detta är kursen för dig som vill friska upp minnet med lite bokföringsuppgifter. Du kan arbeta i Visma, eEkonomi eller Fortnox. Fokus ligger på bokföring, lönehanteringen inkl semester- o sjuklön och bokslut. Du bör ha kunskaper i nivå med vår Bokföring 3.

Kursen är anpassad efter faktureringsmetoden. Den fungerar både för enskilda firmor och små till medelstora företag. Du ska använda dig av det bokföringsprogram du arbetar med idag: Visma, eEkonomi eller Fortnox.

Denna kurs är en utmärkt möjlighet att ställa frågor och få hjälp med de delar i bokföringen du kanske inte gör så ofta, nya problem du stött på, andra strukturer som behöver gås igenom mm. Peter, kursledaren, har gjort en bas men välkomnar mer än gärna din frågor och utmaningar som du står inför. Utnyttja denna möjlighet!

Innehåll
Kvartal 1 Bokföring, grundläggande
Kvartal 2 Bokföring o enklare löneberäkningar
Kvartal 3 Bokföring, löner o semesterlön
Kvartal 4 Bokföring, bokslut, löner o sjuklön

Upplägg
Kursen omfattar åtta kursdelar och bedrivs som heldistanskurs via ett klassrum i vår plattform. Du hämtar kursdelar och eventuella övningar/facit där. Där kan du också fortlöpande ställa frågor till läraren och kommunicera med övriga deltagare i kursen. Du bör lägga ner 4 studietimmar/vecka på kursen (en studietimma=45 minuter) men du jobbar i din egen takt, på tider som passar dig, inom ramen för kursplanen. Kursen avslutas med en inlämningsuppgift som är obligatorisk för att bli godkänd på kursen.

Förkunskaper
Grundläggande data- och bokföringskunskaper. Kursen är en fördjupning utifrån våra Bokföringskurser 1, 2 o 3. Kursens bas bygger på de mest efterfrågade ämnena utifrån flera års bokföringskurser men välkomnar deltagarnas nya frågor och behov!

Kursledare
Peter Hagenstål har distansundervisning inom data och ekonomi sen flera år. Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår i priset och finns för nedladdning under kursens gång.

Bra att veta
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då inloggningsuppgifter m m mailas ut. Det finns möjlighet att dela upp kurs- och materialavgift.

Rabatt hos Bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bokföring fördjupning - distanskurs.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bokföring fördjupning - distanskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner