Visa kurser.se som: Mobil

Bokföring 1 grundkurs - distanskurs

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans / Online
24 timmar
2020-01-13
2 495 SEK

Kursbeskrivning

En praktisk kurs som ger dig kunskap att självständigt kontera och föra dagbok. I kursen berörs frågor om bokföringslagen, resultat- och balansrapport samt budgetfrågor. Efter kursen kan du klara av den löpande bokföringen. En ren distanskurs.

Du får kunskaper i bokföring så att du kan sköta den löpande redovisningen i ett mindre företag.

Innehåll
1 Introduktion
2 Dubbel bokföring
3 Kontoplanen
4 Moms
5 Försäljning
6 Inköp
7 Löner
8 Databokföring med Visma

Upplägg
Kursen omfattar 8 kursdelar och bedrivs som heldistanskurs via ett digitalt klassrum på vår plattform Totara under 10 veckor. Du hämtar kursdelar och eventuella övningar/facit där. Där kan du också fortlöpande ställa frågor till läraren och kommunicera med övriga deltagare i kursen. Du bör lägga ner 4 studietimmar/vecka på kursen (en studietimma=45 minuter) men du jobbar i din egen takt, på tider som passar dig, inom ramen för kursplanen. Kursen avslutas med en inlämingsuppgift.

Förkunskaper
Grundläggande data- och Internetvana erfordras. Kursen är första delen bland våra ekonomikurser. Del två är Bokföring fortsättning med Visma och del tre är Visma Administration och bokföring

Kursledaren
Peter Hagenstål har distansundervisning inom data och ekonomi sen flera år. Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du måste ha tillgång till Basbok i bokföring, Liber, 10 uppl, ISBN 978-91-47-09539-1. Se till att ha inhandlat den inför kursstarten.

Hur når jag plattformen/Totara
Du får ett mail samma morgon som kursen startar som innehåller information och lösenord för att nå in till vår distansplattform. Väl inne i plattformen finns ledaren där och guidar dig och övriga deltagare genom kursen.

Kontakta oss
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

Viktigt
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då inloggningsuppgifter m m mailas ut.

Bra att veta
Efter genomförd kurs kan specificerat kursintyg erhållas. Kontakta kursledaren eller Medborgarskolan.

Rabatt hos Bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bokföring 1 grundkurs - distanskurs.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bokföring 1 grundkurs - distanskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner