Bok- och skrivarkurs för seniorer

Medborgarskolan Syd
Längd: 18 timmar
Plats: Ystad
Pris: 375 SEK

Info om Bok- och skrivarkurs för seniorer

Info om Bok- och skrivarkurs för seniorer
Berättelser från förr (en skrivarkurs för seniorer).
För dig som kommit en bit in i livet. Lär dig ännu mer i ett lite lägre tempo oftast på dagtid. Med stor sammanhållning i gruppen växer kunskapen fram.

INNEHÅLL OCH MÅL
Kursen vänder sig till dig som vill skriva av dig dina bästa minnen från livet. Vi har trevligt och stimulerar varandra till att skriva berättelser som barn och barnbarn kommer att ha stor glädje av. Du kan själv välja om du vill skriva för hand eller använda en dator. (Eller kanske en kombination.)

Upplägg.
6 sammankomster, 3 timmar/gång, med kaffepaus.

Förslag på innehåll.
1. Skriv ditt liv, en berättelse om ditt liv från barndomen, (ett berättararv till barnbarnen med bilder från tiden det begav sig), kanske första kärleken, hur det var att gå i skolan förr i tiden mm.
2. Skriv en dikt om livet.
3. En valfri kort berättelse om ett speciellt minne.
4. Skriv en valfri dikt med hjälp av 4 valfria fotografier som är tagna vid olika speciella tillfällen i ditt liv.

FÖRKUNSKAPER
Inga.

OM KURSLEDAREN
Alla våra ledare har adekvat ämneskunskap och gedigen erfarenhet av data- och vuxenutbildning. De har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning, eller motsvarande.
Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kostnad för ev. material tillkommer och kan beställas på plats.

SENIORKURS
Seniorkurser riktar sig till alla som uppnått livets tredje ålder - de mogna åren. Lär dig ännu mer i ett lite lägre tempo på dagtid. Intellektuell stimulans och samvaro med likasinnade och jämnåriga skänker glädje och en ung inställning till tillvaron.

BRA ATT VETA
Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

ÖVRIGT
Vi använder modern datorutrustning med Windows OS etc.
Ej fastställt startdatum. Kurserna startar rullande. Avvakta kallelse.
Ta med dina foton och ett USB-minne som du kan spara på.

Intresseanmälan

Errors

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bok- och skrivarkurs för seniorer.

  Kontakta arrangören

  Få mer information

  Anmäl ditt intresse 

Valfritt
Valfritt
Valfritt

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd