Bli kompis med din mobil - Mötesplats Allö

Medborgarskolan Syd, i Kristianstad
Längd
20 timmar
Pris
0 SEK
Längd
20 timmar
Pris
0 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Denna kurs är en gratis grundkurs för dig som har en Smartphone eller surfplatta i din hand. Vi går igenom de vanligaste funktionerna och tjänsterna och du som deltagare har stora möjligheter att påverka innehållet, så kom gärna med önskemål.

Vi har gratis kurs- och studiematerial för att du ska kunna lära dig din mobil eller surfplatta. Materialet börjar helt från början och går igenom det mesta som är bra att kunna. Vi ses vid sju tillfällen och mellan träffarna kan du själv i egen takt lära dig av vårt stora videobaserade material. Exempel på innehåll i kursen:

  • Skånetrafikens app
  • Ta bilder och vidarebefordrar bilder i t.ex. e-mail
  • Skapa och hantera kontakter i telefonbok
  • E-ekonomi, swish, bank-id
  • Karta och GPS
  • Skapa bokmärken från internet till hemskärmen
  • Organisera program på hemskärmen

För vem?

Denna kurs vänder sig till dig som har en smartphone (alltså inte en knapptelefon) eller surfplatta och är helt och hållet nybörjare eller har lite förkunskaper på några områden men behöver trygga ditt användande mer.

Material
Ta med din telefon/surfplatta då det är era egna mobiler/surfplattor vi använder under kursen.

Du kan läsa mer om vårt arbetsmaterial på denna länk https://www.medborgarskolan.se/studiecirklar-och-samarbeten/studiecirklar/seniorcirkel/bli-kompis-med-din-mobil-och-surfplatta/ 

Ledare
Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Bli kompis med din mobil - Mötesplats Allö och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Syd
Kockumsgatan 5B
29132 KRISTIANSTAD

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights