Visa kurser.se som: Mobil

Båtradio SRC VHF

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Distans / Online
9 timmar
650 SEK

Kursbeskrivning

Detta är en distanskurs och handlar om begränsat certifikat för sjöradiotrafik på SRC (Short Range Certificate) som tidigare kallades VHF-kurs. En väl fungerande båtradio ökar säkerheten ombord.

Med SRC når du en kustradiostation och kan då kopplas in på telefonnätet. Du når dessutom alla närliggande fartyg, sjöräddningen, kustbevakningen, lotsar och handelsfartyg - det är den stora skillnaden gentemot mobiltelefonen och häri ligger också den ökade säkerheten!

Innehåll
Hur kustradion fungerar och få kunskaper så att man kan klara av att avlägga ett teoriprov för att få begränsad SRC behörighet.

Upplägg
Distansundervisning: du studerar i din egen takt via vår utbildningsplattform Totara.  
SRC som distanskurs startar i stort sett en gång per månad. Passar inte denna starttid så håll utkik på hemsidan efter nästa start. 

Kursledare
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Vi använder oss av Sven-Göran Palm "Radiokommunikation till sjöss VHF/SRC". Kursboken ingår i kursavgiften.

Teoriprov
Efter avslutad kurs anordnas ett prov inför förhörsförrättare godkänd av NFB. Examinationsavgift ingår ej i kursavgiften, pris 500 kronor. Du ska ha fyllt 15 år för att få skriva provet.

Bra att veta
Du måste ha tillgång till dator och internet. Se till att du har angett en fungerande e-postadress.
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Svenska Sjös kunder har 20% rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.
Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. Vid avslutad kurs/ avklarat intyg hos Medborgarskolan erhåller du rabatt hos Svenska Sjö

Kontakta oss
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

Rabatt hos Bokus
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO1 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Båtradio SRC VHF.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Båtradio SRC VHF!

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner