Inga recensioner än

Ayurvedisk yoga - pitta balans

Medborgarskolan Syd, i Kristianstad
Längd
3 timmar
Pris
495 SEK
Nästa kurstillfälle
18 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
3 timmar
Pris
495 SEK
Nästa kurstillfälle
18 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Enligt ayurveda är vi alla en del av naturen, och allt på jorden är sammansatt av tre element – luft (vata), eld (pitta) och jord (kapha). För att må bra är det därför viktigt att vi varje dag får i oss dessa tre element från naturen. Så hitta din väg till livskraft och välmående, inspirerad av ayurveda.

Om workshopen
Ayurveda betyder kunskap om livet. Ayurveda och yoga är två sidor av samma mynt, de visar vägen mot ditt naturlig tillstånd. Syftet med Ayurvedisk yoga är att lära oss att balansera vår kroppstyper: Vata, Pitta och Kapha med hjälp av rörelse och andning.

Denna workshop är riktat till ditt pitta element och vi kommer att göra yogapositioner och andningsövningar inriktad på att utveckla ditt inre samt träna en yogaserie för pitta balans.

Vill du läsa mer om ayurveda och de olika kroppstyperna kan du göra det här.

För vem
Kursen öppen för alla, inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Andrew Julian, har undervisat i Hathayoga och Ashtangayoga sedan 2004 i Singapore och i Sverige.
Han är även Mediyoga och Mindfulness instruktör.
Andrew lärde sig yoga ursprungligen från sin Hinduistiska tradition, särskilt från Bhagavad Gita. I USA utövade han yoga för västerländska yogalärare samtidigt som han studerade yogafilosofi på Harvard University.

Kursmaterial
Yogamattor finns att låna på plats, du kan såklart ta med egen om du vill.
Ta gärna med en filt eller varm tröja för avslappningen och glöm ej stäng av mobilen.

Bra att veta
- En studietimme omfattar 45 minuter.
- Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.
- Det går att dela upp kursavgiften på två eller tre månader utan extra kostnad.

Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

18 juni, 2023

  • Kurs
  • Kristianstad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Ayurvedisk yoga - pitta balans och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Syd
Magasinsgatan 2 - Ingång På Baksidan
29132 KRISTIANSTAD

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights