Visa kurser.se som: Mobil

Akvarellmåleri

Medborgarskolan Syd
Kursinformation
Lund
15 timmar
2019-11-05 14:30
1 025 SEK

Kursbeskrivning

Detta är en kurs för dig som gått Medborgarskolans Akvarellmåleri för nybörjare eller som har målat en del på egen hand och nu vill fortsätta att utvecklas inom ditt måleri.

Tillsammans fortsätter vi att utforska akvarellens möjligheter genom övningar i måleriteknik och ett skapande som kommer inifrån snarare än utifrån. Varje lektion har ett eget tema med tillhörande teori, uppgifter och reflektioner. Vi återvänder till måleriets viktiga grunder inom färg- och formlära, komposition med mera, men på en lite mer avancerad nivå så att du får möjlighet att fördjupa ditt skapande. Kursen är ej tänkt att vara alltför avancerad, men är ändå här för att utmana och inspirera till utveckling! Det finns fortfarande inga rätt och fel i skapandet och vi tillåter oss själva att utifrån våra unika förutsättningar och önskningar finna ett konstnärsskap utan prestationskrav.

FÖRKUNSKAPER

Medborgarskolan Akvarellmåleri för Nybörjare eller liknande erfarenhet.

KURSMATERIAL

Ingår ej i kursavgiften. Tag med akvarellpapper (minst 300g) i storlek A4 och/eller A3, kladdpapper, akvarellfärg i tub eller kaka, penslar, svamp, bred maskeringstejp. Kursledaren skickar ut ett välkomstmail med utförligare information innan kursstart!

BRA ATT VETA
Från och med hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.
Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.
Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.

KURSLEDARE

Lovisa Limseth

Efter år av studier och konstnärligt utövande inom måleriet såväl som inom scenkonsten är Lovisa Limseth idag i huvudsak lärare och har som främsta fokus att tillhandahålla utrymme och tid åt människor att oavsett ålder och bakgrund återfinna glädjen i att skapa - på målarduken såväl som i övriga livet. Med stor erfarenhet och kunskap inom mindfulness, yoga och meditation skapar Lovisa kurser som både syftar till utvecklande av målartekniker och samtidigt lämnar plats för utforskande av den egna kreativiteten och den inre föreställningsförmågan. Mer än någonting är Lovisa här för att hjälpa dig att i din takt och med dina förutsättningar komma igång eller komma vidare med just ditt skapande! Under hösten 2018 erbjuder Lovisa följande kurser: Måla med Mindfulness, Måla Abstrakt och intuitivt, Måleriverkstad för barn, Akvarellmåleri för nybörjare och fortsättning samt Olja och Akryl och flera kurser i teater för både barn och vuxna. 
 

Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Rabatt hos Bokus Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. På https://www.bokus.com/foretag/medborgarskolan finns detaljerad information.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Akvarellmåleri.

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan Syd

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Akvarellmåleri!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner