AI - så funkar det, fortsättning

Medborgarskolan Syd, i Distans / Online
Längd
8 timmar
Pris
1 000 SEK
Nästa kurstillfälle
30 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
8 timmar
Pris
1 000 SEK
Nästa kurstillfälle
30 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Artificiell Intelligens (AI) är ett mycket hett område. Du hör och ser om AI varje dag - men vad är egentligen AI och hur funkar det? Kommer maskinerna att ta över? Superintelligens? Är mänskligheten i fara? En spännande fortsättningskurs. Det finns mycket att diskutera…

Den här kursen ger dig en realistisk uppfattning om AI genom kunskap och genom exempel. Inga formler och ingen programmering. Kursen ”AI – så funkar det” består av en grundkurs och en fortsättningskurs. Du bör först ha gått grundkursen för att kunna gå fortsättningskursen.

I fortsättningskursen tittar vi vidare på de viktigaste områdena av AI: Hur AI kan hantera indata i form av bild, video, text, tal/ljud och data i tabellform. Men även hur AI kan skapa data som bilder eller text (Generativ AI).

Så fungerar distanskursen
Kursen omfattar 4 kursdelar och bedrivs som heldistanskurs via ett digitalt klassrum på vår plattform Learnify, där du kommer åt alla kursdelar och eventuella övningar. Där kan du också fortlöpande ställa frågor till läraren och kommunicera med övriga deltagare i kursen. Dessutom erbjuds digitala gruppmöten i stort sett varje vecka, totalt 4 st. Du bör lägga ner 3-4 studietimmar/vecka på kursen (en studietimme=45 minuter) men du jobbar i din egen takt, på tider som passar dig, inom ramen för kursplanen.

För vem?
För dig med intresse av vår utveckling och vår framtid.

Förkunskaper

Grundläggande datorvana men viktigast är nyfikenhet och intresse for AI. Gå gärna grundkursen innan denna fortsättningskurs.

Material
Allt material finns i kursen på vår distansplattform Learnify. Inloggningsuppgifter skickas via mail, så det är viktigt att din e-postadress är korrekt och aktuell vid anmälan. 

Anmälan
OBS! Ta del av köpevillkoren innan du anmäler dig. När kursen fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse med faktura via posten eller e-post. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera.

  • Anmälan är bindande
  • Kursens startdatum är preliminärt.
  • Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Du får natten till kursstarten ett mail med inloggningsuppgifter. Kursen ligger på vår plattform, Learnify. Du går igenom kursen på tider som passar dig men kursledaren finns inne i stort sett varje dag. Du gör uppgifter och lyssnar på genomgångar. Övningar, genomgångar, m.m. ligger tillgängligt i plattformen under kursens gång. Du har 2 veckor extra på dig att bli klar med kursen efter sista tillfället.

Ledare
Kjell har jobbat med IT i mer än 50 år inom olika områden och är nu pensionär. Trots detta jobbar han tidvis som IT-konsult och är extremt intresserad av Artificiell Intelligens. Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker m.m. Läs mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Man kan dela upp betalningen på upp till tre månader, meddela i så fall detta vid din anmälan.

Viktigt
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan.

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

30 oktober, 2024

  • Kurs
  • Distans / Online

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av AI - så funkar det, fortsättning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights