Inga recensioner än

Adobe Lightroom grundkurs

Längd
16 timmar
Pris
2 395 SEK
Nästa kurstillfälle
27 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar
Pris
2 395 SEK
Nästa kurstillfälle
27 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vill du ha en god förståelse av programmets uppbyggnad, styrkor och begränsningar, hur du redigerar och beskär bilder, hur du kan få ordning på dina foton och hur programmet samspelar med Photoshop? Då är detta kursen för dig!

Så här går det till
Adobe Lightroom är ett komplett program för att katalogisering, redigering och export av digitala foton. Med Lightroom kan du även skapa bildböcker, bildspel och webbalbum. Kursen fokuserar på Lightroom Classic men vi tittar även på det molnbaserade Lightroom CC. Lightroom är det ledande arbetsflödesprogrammet för fotografer med stora mängder bilder som vill kunna redigera i råformat med hög precision, och sedan visa upp sitt arbete i sociala medier, på webben eller i tryck.

 • Hur Lightroom platsar in i Adobe Creative Cloud-sviten
 • Lightrooms uppbyggnad i moduler
 • Justeringspenseln
 • Hur du kan tänka för att förstärka din bild
 • Filformat - RAW, DNG, PSD, TIFF, PNG och JPG
 • Beskärningsverktyg
 • Nyckelord och stjärnmarkeringar
 • Album och samlingar
 • Kortkommandon och smarta arbetssätt
 • Export och exportförinställningar

Material
Du får under kursen tillgång till en hemsida där lektionsupplägg, övningar, videolektioner och steg-för-steg-instruktioner finns tillgängligt. Vi använder Medborgarskolans datorer med Windows och Lightroom Classic CC och Lightroom CC. Du kan även ha med din egen dator.

Programvara
Adobe Lightroom CC och Adobe Lightroom Classic CC.

För vem?
God datorvana!

Anmälan
OBS! Ta del av köpevillkoren innan du anmäler dig. När kursen fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse med faktura via posten eller e-post. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera.

 • Anmälan är bindande.
 • Kursens startdatum är preliminärt.
 • Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Ledare
Olov Källgarn har hållit utbildningar i Adobe-programmen sedan 2013 och har via sin egen firma jobbat med formgivning, fotografering och digital struktur åt både stora företag och små föreningar. Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Man kan dela upp betalningen på upp till tre månader, meddela i så fall detta vid din anmälan.

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

27 september, 2023

 • Kurs
 • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Adobe Lightroom grundkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Syd
Linnégatan 61
21614 LIMHAMN

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights