Visa kurser.se som: Mobil

Vinkurs - "Tour de France"

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
12 timmar
2019-11-14 18:00
2 395 SEK

Info om Vinkurs - "Tour de France"

Följ med på en vinkurs med tema Frankrike!

Vi upptäcker och provar stiltypiska viner från de viktigaste och mest kända regionerna. Inget annat vinland kan idag uppvisa en sådan mångfald av vintyper, stilar och prisnivåer. Ser man på en vinkarta över Frankrike syns tydligt att det egentligen är en relativt liten areal som utgörs av vinregioner. Klimat och jordmån varierar kraftigt från region till region och även inom de olika regionerna. Dessa skillnader har också lett till att de druvsorter som används och de vinstilar som produceras skiljer sig mellan de olika regionerna.
 
Upplägg
Varje tillfälle inleds med en teoretisk genomgång och avslutas med provning av 4 viner. Målet med kursen är att du under 3 kurstillfällen ska lära dig och fördjupa dig i olika franska vinregioner samt öka kunskapen och kännedomen om de olika stilarna i respektive region samt vilken mat vinerna passar bäst till.

Första tillfället inleds med en kort presentation av Frankrike som vinland, därefter fokuserar vi på områdena Loire, Chablis och Alsace. Provning av 4 vita viner från regionerna.

Andra tillfället: översiktlig genomgång av vinregionerna Bourgogne, Bordeaux samt Rhônedalen. Provning av 4 röda viner från regionerna.

Tredje tillfället: pratar vi om Frankrikes mousserande sorter, Cremant-vinerna samt Champagne.

Kurstillfällen: 14/11, 21/11 och 28/11.

Förkunskaper
Alla är välkomna, inga förkunskaper behövs (men du måste ha fyllt 20 år).

Kursledare
Per Sifvert är diplomerad sommelier, erfaren vinprovningsledare, vinexpert och utbildare vid Frans Schartaus Handelsinstitut.

Kursmaterial
Kompendium och vin ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Har du gått vår grundkurs och vill lära dig mer eller har en del kunskap om vin sedan tidigare och vill bygga vidare? Då är fortsättningskursen eller denna specialkurs om Italien något för dig! Vi har även specialkurser med tema Frankrike och kurs om champagne. Se vårt kursprogram på hemsidan.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vinkurs - "Tour de France".

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vinkurs - "Tour de France"!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner