Visa kurser.se som: Mobil

Vinkunskap, grundkurs januari Varannan vecka

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
12 timmar
2020-01-15 18:00
2 395 SEK

Info om Vinkunskap, grundkurs januari Varannan vecka

Välkommen till en vinprovarkurs där du under lättsamma former får med dig mycket teori runt vinets grunder, får lära dig om de vanligaste druvsorterna, de stora vinländerna och lättare provningsmetodik.

Varje tillfälle inleds med en teoretisk genomgång och avslutas med provning av 4 viner. Målet med kursen är att du under 3 kurstillfällen ska lära dig om vin och få inspiration om vilket vin som passar till vilken mat när gästerna kommer!

Upplägg
Första gången inleds med presentation och vinets grunder. Vad är vin? Vinets historia, vinproduktion, druvor, vinländer. Provning av 4 viner; 2 vita och 2 röda.
Andra gången: kort repetition. Genomgång av druvsorter och provningsmetodik. Sensorik och de 5 grundsmakerna. Provning av 4 viner; vita eller röda. Deltagarna avgör!
Tredje gången: vi pratar om mat och vin i kombination. Vad ska man tänka på? Vilka kombinationer upplever vi som mindre bra? Hur man tränar upp sitt eget smaksinne - att lära sig känna igen vinstilar och bli en bättre provare. Provning av 4 röda viner.
3 kurstillfällen: 15/1, 29/1, 12/2.

Förkunskaper
Alla är välkomna (men du måste ha fyllt 20 år).

Kursledare
Per Sifvert är diplomerad sommelier, erfaren vinprovningsledare, vinexpert och utbildare vid Frans Schartaus Handelsinstitut.

Kursmaterial
Kompendium och vin ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Har du gått vår grundkurs och vill lära dig mer eller har en del kunskap om vin sedan tidigare och vill bygga vidare? Då är fortsättningskursen något för dig! Vi har även kurser med tema Frankrike och Italien samt en kurs om champagne. Se vårt kursprogram på hemsidan.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vinkunskap, grundkurs januari Varannan vecka.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vinkunskap, grundkurs januari Varannan vecka!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner