Visa kurser.se som: Mobil

Vinkunskap, Australien, Nya Zeeland, USA och SydAfrika. Nyhet!

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
12 timmar
2019-11-12 18:00
2 395 SEK

Info om Vinkunskap, Australien, Nya Zeeland, USA och SydAfrika. Nyhet!

Vinkurs – Utanför Europa. Vi utforskar den så kallade Nya Vinvärlden som innebär vinländer utanför Europa.

Välkommen till en vinprovarkurs där du under lättsamma former får med dig mycket teori om nya världens viner. Du får lära dig om de vanligaste druvsorterna, de stora vinländerna utanför Europa och lättare provningsmetodik.Varje tillfälle inleds med en teoretisk genomgång och avslutas med provning av 4 viner. Målet med kursen är att du under 3 kurstillfällen ska lära dig om vin och få inspiration om vilket vin som passar till vilken mat när gästerna kommer!

Upplägg

Under 3 kvällar följer vi med först till Sydafrika, andra gången till Nord –och Sydamerika samt vid sista tillfället till Australien + Nya Zeeland. Vi lär oss om vilka druvor som odlas, de viktigaste producenterna, varför vinerna blir så speciella, de viktiga skillnaderna mellan Gamla och Nya Världen. Under varje kurstillfälle provar vi 4 st ursprungstypiska viner – kan vara både vita och röda beroende på avsnitt i kursen. Vi provar vinerna tillsammans, jämför dem och korar vår favorit!
3 kurstillfällen:  tisdag 12/11, tisdag 19/11 & 26/11

Förkunskaper
Alla är välkomna (men du måste ha fyllt 20 år).

Kursledare
Per Sifvert är diplomerad sommelier, erfaren vinprovningsledare, vinexpert och utbildare vid Frans Schartaus Handelsinstitut.

Kursmaterial
Kompendium och vin ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Har du gått vår grundkurs och vill lära dig mer eller har en del kunskap om vin sedan tidigare och vill bygga vidare? Då är fortsättningskursen något för dig! Vi har även kurser med tema Frankrike och Italien samt en kurs om champagne. Se vårt kursprogram på hemsidan.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vinkunskap, Australien, Nya Zeeland, USA och SydAfrika. Nyhet!.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vinkunskap, Australien, Nya Zeeland, USA och SydAfrika. Nyhet!!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner