VHF/SRC - Båtradio

Längd
6 timmar
Pris
1 395 SEK
Nästa kurstillfälle
2 december, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 timmar
Pris
1 395 SEK
Nästa kurstillfälle
2 december, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om VHF/SRC - Båtradio

Säkerheten ombord är viktig, alla ska bära flytväst. En VHF/SRC är bra att ha om du hamnar i nödläge, då är det också bra att veta hur man använder den och det lär du dig på den här kursen.

Innehåll

Med en VHF-radio når du sjöräddningen, båtar i närheten och telefonnätet, det du inte alltid kan göra med en mobiltelefon pga dålig täckning eller dåliga batterier. Med VHF kan du få detaljerade kustväderprognoser, bogserhjälp, direktkontakt med Sweden Rescue mm. I kursen ingår teori och radiotrafikträning.

Upplägg

En heldag. Simulatorövning som nu är obligatorisk för att få göra provet kan göras hemma. Därefter bokas prov för SRC-certifikat.

SRC = Short Range Certificate. VHF= Very High Frequency.

Förkunskaper

Kursen kräver inga förkunskaper.

Kursledare

Bengt Utterström har fartygsbefälsexamen klass VIII och har arbetat som navigationslärare på Medborgarskolan under många år. Bengt är förhörsförrättare för radarintyget och författare till navigationsboken Fritidsskepparen och Fritidsskepparens VHF/SRC-bok.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Materialet finns på plats vid första kurstillfället och faktureras i efterhand, 295 kr. Ordinarie pris är 345 kr. Provkostnad är 625 kr och betalas till förhörsförrättaren direkt vid provtillfället. För mer information, se NFB:s hemsidan här.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av VHF/SRC - Båtradio och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.