Visa kurser.se som: Mobil

Vegetarisk matlagning från grunden

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 timmar
2019-09-05 18:00
1 095 SEK

Info om Vegetarisk matlagning från grunden

Laga vegetariskt från grunden. Vi lagar både mindre och större rätter.

Med bra råvaror, färggranna och sprängfyllda med näring. Lär dig vad som händer när råvorna tillagas. När vi rostar eller hettar upp rotsaker eller grönsaker lyfter smakerna mot ljuvliga höjder. Öva på kombinationer och kryddsättning.

Innehåll
Utan animalier, med de bästa råvaror lagar vi ett antal goda rätter, både aptitretare och större rätter. Du får råd och tips, och kanske har någon primör från Peters egen trädgård skördats för gruppen. Inga tillsatser, inga halvfabrikat - råvaror helt i äkta varas anda. Ett gott bröd bakas och det serveras fina olivoljor till måltiden.

Upplägg
Mycket prat runt tekniker och råvaror, genomgång av recept och köket. Deltagarna arbetar i mindre grupper. Alla sitter ned tillsammans och njuter av en god måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Peter Streijffert är författare, vinexpert, kock, odlare och föreläsare. Han arbetar i huvudsak med föreläsningar, kurser och provningar inom mat, dryck och odling. Han bor i Hammarbyhöjden i Stockholm där han odlar på gården och driver en pop up-restaurang.
Senaste boken heter Odla i stan och utkom vt 2019. Vego & vin som var Peters femte bok, vann i november 2017 Måltidsakademins pris för årets kokbok i kategorin Mat och dryck i kombination. 2016 vann hann samma pris för boken Smak: mat och vin - de bästa kombinationerna. Tidigare har han gett ut Cava - Spaniens stjärna, Matduellen och Odla för köket. Peter fick FOBOs pris för årets inspiratör inom mat och odling; Årets Guldgrävare 2013. Läs mer på smakbalans.se.

Kursmaterial
Material, recept och råvaror ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Peter håller fler kurser på Medborgarskolan, bland annat Matcha mat och vin, Stadsodling och om att kompostera med bokashimetoden. Läs mer på vår hemsida.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vegetarisk matlagning från grunden.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vegetarisk matlagning från grunden!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner