Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Vegansk konditor, minikonditor, Intygskurs

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
24 timmar
2020-08-22 09:30
4 795 SEK

Info om Vegansk konditor, minikonditor, Intygskurs

Baka ljuvliga bakverk med helt veganska råvaror

Minikonditor för veganer

Vi erbjuder konditorkurs i miniformat. Kursen som ger intyg är öppen för alla intresserade. Du bakar med flera sorters mjöl, olika jäsmetoder och tekniker. Välkomponerade desserter, chokladpraliner och olika sorters bröd och bakverk tillverkas.

Du får inspiration och lär dig baka med delvis helt andra råvaror, här helt veganska.

Innehåll Samtidigt som vi bakar pratar vi genomgående under utbildningen om metoder, teknik, planering och livsmedelshygien i ett kök/bageri. (Med reservation för vissa ändringar.)

Upplägg  

Varje lektion startar med genomgång av dagens lektion och de recept som ska användas. Deltagarna arbetar sedan i mindre grupper fördelade över arbetsstationerna (max 2 deltagare/ugn). Efter varje dags lektion tar man med hem det som bakats. Här finns förkläden, men sköna skor och kläder rekommenderas.

Vi använder ekologiska och fairtradeprodukter där det är möjligt. Genomgående pratas det även personlig hygien, arbetssätt och arbetsförhållanden generellt i kök. 

 

Lö-mån 22-24/8, Tid kl 9.30 15.30. Obs! Sluttid kan variera beroende på vad som tillverkas.

 

Förkunskaper                                                                                                                                                                                         Kursen är för nybörjare och kräver inga förkunskaper.

Ledare                                                                                                                                                                                                     Ledare är Nik-Annika Märak. Nik är utbildad till både konditor och kock vid Matpedagogerna AB samt har lång erfarenhet från restaurang, cateringverksamhet, hemkunskapsundervisning på gymnasienivå och matlagning för tv-team. Hon är medlem i Eldrimners branschråd för bröd. Nik driver en lång rad mat- och chokladprojekt, ofta med samisk anknytning. Hon håller också många korta kurser i bak och choklad för Medborgarskolan.

Material                                                                                                                                                                                                    Pärm som fylls med recept under utbildningens gång och råvarukostnad ingår i avgiften.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vegansk konditor, minikonditor, Intygskurs.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vegansk konditor, minikonditor, Intygskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner