Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Stockholm
8 timmar
2022-10-16 10:00
1 995 SEK

Info om Valpkurs

Vill du få veta mer om hur du kan träna din valp för att få en glad och lydig hund?

De flesta hundägare strävar efter att få en trygg, glad och lydig hund. Men hur når man dit? Den här hundkursen riktar sig till dig som vill börja träna med din valp. Valpen ska vara minst 3 månader gammal samt vaccinerad för att få gå den praktiska delen av kursen.

Innehåll

Momenten som vi kommer gå igenom är:

  • Kontaktövning
  • Sitt - stanna kvar
  • Gå fint vid sidan
  • Gå fint i koppel
  • Inkallning
  • Stopp-kommando
  • Nej-kommando
  • Hundmöten

Upplägg

Vi kommer att prata om relationen mellan hund och människa, motivation, hantering och kloklippning. Som kursdeltagare så har du möjlighet att själv påverka kursen så är det något du vill att vi tar upp så är det bara att säga till. Priset är per hund.

Första träffen är teoretisk - då tar du inte med dig valpen. Därefter träffas vi utomhus i små grupper på max 4 hundar per grupp. Alla valpar är olika så träningen kommer anpassas efter varje valp. Inlärningen under kursen bygger på positiv förstärkning, dvs man belönar fram rätt beteende.

Plats för den praktiska delen av kursen är utanför hundrastgårdarna i Rålambshovsparken på Kungsholmen.

Schemat är upplagt för att du ska ha gott om tid att träna med din valp mellan träffarna.

Kursdatum: teori utan hund söndag 16/10 kl. 10:00-12:15 på Hagagatan 23A, därefter ses vi med valparna kl. 10:00-11:00 utomhus 30/10, 6/11, 20/11 och 4/12

Ledare

Elin Sjödin har mångårig erfarenhet av att leda hundkurser. Hon är utbildad allmänlydnadsinstuktör på Svenska Brukshundklubben och har studerat på Sveriges Lantbruksuniversitet där hon bland annat har läst Hund: avel, utfodring och hälsa. Hon har även studerat Hundens beteendebiologi på Linköpings universitet.

Utvecklingsmöjligheter

Vill du fortsätta att träna med din hund? Vi erbjuder flera olika hundkurser med olika fokus - håll utkik på vår hemsida!

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Valpkurs.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Valpkurs!

Arrangörsrecensioner
(3,9)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner