Visa kurser.se som: Mobil

Tyska termin 12, nivå B1 del 2

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
20 timmar
2019-09-02 17:30
2 095 SEK

Info om Tyska termin 12, nivå B1 del 2

Tyska talas av över 120 miljoner i Europa; i Tyskland, Österrike, Schweiz, Luxemburg, Liechtenstein – överallt i Europa har du nytta av kunskaper i tyska både privat och i arbete.

Förkunskaper
Du har studerat tyska i några år (ca 200 studietimmar) i studiecirkel eller har motsvarande kunskaper. Deltagarna har goda kunskaper i tyska, kan föra samtal om olika ämnen samt har goda kunskaper i tysk grammatik.

Innehåll
Vi fortsätter att arbeta med de två sista kapiteln i boken ”Einverstanden 2” som innehåller texter, språkarbete (övningar med glosor, uttryck etc.) till texterna och grammatiska övningar såväl som sånger, dikter, utdrag ur böcker etc. Parallellt arbetar vi med grundläggande grammatik i med övningar.

Vi läser också enklare texter från tidskrifter och diskuterar dem. För att träna på hörförståelsen tittar och lyssnar vi på Deutsche Welle och nyheter från ARD.

Deltagarna förväntas göra hemläxor och repetera hemma.

Kurslitteratur
"Einverstanden 2" som du kan köpa på Ferdosi Studium Bookshop, Karlavägen 4 (25 % rabatt) eller beställa på www.bokus.com (6 % rabatt, rabattkoden får du i din kallelse).

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Rådgivning inför kursval
Om du är osäker på vilken nivå du ska välja? Kom och träffa vår kursledare för rådgivning. Ring 010-157 63 61 och anmäl dig.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca 10 dagar före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller ring 010-157 63 61 så hjälper vi dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Tyska termin 12, nivå B1 del 2.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Tyska termin 12, nivå B1 del 2!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner