Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Trädgårdsdesign - intensivkurs, forsättning

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Lidingö
15 timmar
2020-11-07 10:00
3 650 SEK

Info om Trädgårdsdesign - intensivkurs, forsättning

Trädgårdsdesign - intensivkurs, forsättning

En fortsättning på grundkursen. Du kommer fortsätta att utforma din egen trädgård, där du tar tillvara dess möjligheter och samtidigt uppfyller dina behov och önskemål. Ni får nu konkret planera din trädgård i detalj och får ytterligare användbara råd för planering, gestaltning, växtval, plantering och materialval. Löpande rituppgifter på olika teman sker under samtliga dagar.

Innehåll
Med den egna trädgården som utgångspunkt och med diskussionsexempel i de andra deltagarnas trädgårdar skapar du en egen trädgårdsplan. Du utgår ifrån dina individuella önskemål och behov, din trädgårds möjligheter, estetiska uttryck och årstidsaspekter.

Upplägg
Varje kurstillfälle tar vi upp ett nytt tema utifrån dina egna behov. Därefter har vi en frågestund och tar upp några gemensamma problemfrågor. Övningsuppgifter delas ut vid varje kurstillfälle. Arbetet med att framställa din trädgårdsdesign fortgår mellan träffarna.
Kursen hålls en helg och en vardag som bestäms i gruppen

Förkunskaper
Forsättning på grundkursen. Du arbetar med din egen trädgård, fritidstomt eller kolonilott efter dina egna förutsättningar och önskemål.

Kursledare
Lisa Fredricks är trädgårdsdesigner och landskapsarkitekt och väl förtrogen med olika aspekter av våra trädgårdar!

Kursmaterial
Ta med en tomtritning av din trädgård i en skala 1:100 eller 1:200. OBS se till att det finns en skalsticka utmarkerad! Den kan beställas på kommunen om du inte har någon. Det tar någon vecka att få ritningen, så beställ den i god tid före kursstart. Ta gärna med foton på hus och tomt. För den som inte har en specifik tomt att designa kommer kursledaren att tillhandahålla en karta att arbeta utifrån. Ta även med dig eget anteckningsmaterial, blyertspenna, sudd samt skallinjal (1:100, 1:50, 1:20). Skisspapper finns att köpa i samband med lektionerna. Kompendium ingår.

Utvecklingsmöjligheter
I fortsättningskursen bygger vi vidare och fördjupar oss också i vissa teman. Vi har även spännande kortkurser för dig som är intresserad av trädgård!

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Önskar du delbetala kursen? Ring 010-157 63 95 eller ange detta i noteringsfältet vid din webbanmälan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Trädgårdsdesign - intensivkurs, forsättning.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Trädgårdsdesign - intensivkurs, forsättning!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner