Visa kurser.se som: Mobil

Trädgårdsdesign - formge, planera och rita din trädgårdsdröm

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Norrtälje
32 timmar
2020-03-05 18:00
4 600 SEK

Info om Trädgårdsdesign - formge, planera och rita din trädgårdsdröm

En trädgård anpassad för dina behov och önskemål är väl drömmen? Tänk om drömmen kunde bli verklighet!

Under åtta tillfällen pratar vi trädgårdsdesign med din egen trädgård som exempel. Tillsammans går vi igenom grundprinciperna för en trädgårds uppbyggnad och med hjälp av praktiska övningar arbetar du själv fram en trädgårdsplan som du sedan kan förverkliga.

Innehåll
Med den egna trädgården som utgångspunkt och med diskussionsexempel i de andra deltagarnas trädgårdar skapar du en egen trädgårdsplan. Du utgår från dina individuella önskemål och behov, din trädgårds möjligheter, estetiska uttryck och årstidsaspekter. Såklart pratas det också växtlighet, material och blommor för design.

Upplägg
8 kurstillfällen. Start 5 mars, sedan 12 + 26 mars, 2+23+30 april, 7+14 maj.

Varje kurstillfälle tar vi upp olika teman för trädgårdsdesign genom bildvisning eller kurslitteratur. Vi pratar form, funktion och drömmar. Därefter frågestund och samtal om några gemensamma problemfrågor. Övningsuppgifter. Arbetet med att framställa din trädgårdsdesign fortgår mellan kurstillfällena. Du arbetar med din egen trädgård, fritidstomt eller kolonilott efter dina egna förutsättningar och önskemål. Efter kursens slut kan du med hjälp av trädgårdsplanen fortsätta utveckla din drömträdgård.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Lena Bergene Westman har en grundläggande utbildning inom trädgård och är utbildad landskapsarkitekt från Alnarp, SLU. Hon arbetar idag bland annat med att rita trädgårdar genom sitt eget företag. Hon har flera års erfarenhet av undervisning. Lena fick en silvermedalj för sin balkong "Fjärilsvärmeri" på Nordiska trädgårdar i slutet av mars 2015. Lena undervisar även i flera vår diplomutbildning Stora trädgårdsutbildningen.

Kursmaterial
Ta med en tomtritning av din/en trädgård, beställs hos kommunen. Det tar någon vecka att få ritningen, så beställ den i god tid före kursstart. Ta gärna med papper, penna och radergummi för anteckningar. Dock finns mycket här att använda inklusive färgpennor, skalstockar linjaler etc. Skisspapper ingår.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder även mer omfattande diplomutbildningar inom trädgård och design.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Trädgårdsdesign - formge, planera och rita din trädgårdsdröm.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Trädgårdsdesign - formge, planera och rita din trädgårdsdröm!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner